Александър Зверев победи Доминик Тийм с 6:3, 6:4 на полуфинала на турнира от сериите Мастърс в Мадрид.

Денонощие след чистата победа и над Рафа Надал, германецът стига до финала в надпреварата, като още не е дал нито един сет на съперниците си.

Зверев е шампион в Мадрид от 2018-а, като тогава спечели турнира по невероятно убедителен начин. Той не загуби сет, което се случва и до момента в настоящото издание. Преди три години на финала германецът победи точно Тийм, срещу когото спечели и полуфинала сега.

"Доволен съм, това е голяма победа - каза Саша. - Обикновено Доминик ми наритва задника, така че определено съм щастлив от стореното днес."

Балансът преди двубоя бе 1:8 победи за Тийм, като единственият успех на Зверев бе споменатият финал в Мадрид от 2018-а.

Германецът спаси точка за пробив още в третия гейм при 1:1, за да пробие сам после за 3:1 в първия сет. Той даде само три точки на свое подаване до края на тази част, за да я спечели убедително.

Във втората дойдоха поредни пробиви за 4:1 в полза на Саша, след което Тийм върна единия, удържа подаването си за 3:4, но не успя да стигне до обрат.

Зверев уверено взе следващите си две подавания, за да прекрачи във финала по безкрайно убедителен начин.

Там ще срещне победителя от втория полуфинал между Матео Беретини (Италия) или Каспър Рууд (Норвегия), който е късно в събота вечер.