Футболната парола All Stars и името на Димитър Бербатов вървят заедно не за първи път. След грандиозния мач на звездите преди 5 години, организиран от неговата фондация у нас, както и тази на Луиш Фиго, днес рекордьорът по голове за националния тим на България анонсира една друга инициатива под слогана на звездите - благотворителен турнир по минифутбол - All Stars за "Купата на бизнеса".

В дебютното издание, което ще е на терените на НСА на 8 и 9 октомври, участие ще вземат само отбори, към които са отправени специални покани.

"Моята фондация вече 15-а година подпомага развитие в лицето на изявени български ученици. Бих искал тази кауза да е близка на цялото общество, включително и на българския бизнес. Самата фондация също се стреми да се развива, като създава нови устойчиви проекти.

Нашето фондонабиране обичайно е свързано с активности, които ние създаваме и организираме с подкрепата на съмишленици. Тази година решихме да се обърнем към силния и социално отговорен бизнес в България - този път не само с идеята да работим заедно за бъдещето на изявените млади таланти в страната ни, но и паралелно да се позабавляваме.

Амбицирани сме купата, която аз ще връчвам на победителя, да стане престижен трофей, който всеки лидер на фирма ще иска да има в кабинета си. Досега през годините многократно сме получавали подкрепата на различни компании, сред които са и някои от поканените. Благодаря на всички, които потвърждават участие!" - заяви за Dir.bg Димитър Бербатов, който пусна специално видеообръщение, с което обяви официално турнира.

С гордост разкриваме, че Dir.bg е медийният партньор на събитието, а домакин на надпреварата ще е Националната спортна академия "Васил Левски".

Отборите участници ще премерят сили на 8 и 9 октомври. Участниците ще бъдат разделени в групи, а след изиграването на мачовете помежду им, всички отбори ще продължат и в мачовете на директни елиминации. Спортната надпревара с добра кауза.

"Турнирът е замислен като ежегоден футболен празник за бизнеса, който работи на светло, който обича футбола и който е социално отговорен. Той предвижда участие на всички компании в България - български и чужди, големи и не толкова големи, които имат отбори по минифутбол с участието на техни служители, които харесват каузата на Фондация "Димитър Бербатов" и са готови да я подкрепят.

Защото това не е турнир, в който участниците вземат - това е турнир за участници, които дават. За Фондация "Димитър Бербатов" ще бъде радост да събере всички тези компании, да създаде неформални връзки между тях и да ги включи в благородна надпревара", обясни Димитрина Ходжева - изпълнителен директор на фондацията.

All Stars уикендът на открито е замислен не само като спортна надпревара с оспорвани мачове за "Купата на бизнеса", а и като празник, в който могат да се включат техните семействата и колеги, за да споделят емоцията. Поканени ще бъдат и децата, и техните близки от Клуб 2021 на фондацията. В рамките на събитието Бербатов ще връчи годишните награди на най-добрите през 2021 г. в изкуствата, науките и спорта. 

Снимка: Bulphoto