Кубрат Пулев записа 31-ата си победа в професионалния бокс, като надви украинеца Игор Шевадзутский с единодушно съдийско решение в "Арена София".

Пред солидна българска подкрепа нашият най-добър боксьор показа, че е по-добрият, а съперникът му впечатли с издържливост, след като удържа да не загуби с нокаут. Рано-рано в мача обаче се избистри картината кой ще е победител. За Шевадзуцкий поражението е едва второ в 13 срещи, като той има 11 победи.

Триумфът носи на Кобрата интернационалната титла на WBA в тежка категория.

Първоначално той трябваше да се бие с "регулярната" световна титла в тежка категория на (WBA) Махмуд Чар, но ливанецът отложи мача заради получена аркада по време на спаринг. 

Все пак двамата ще се бият през септември.

Самият Чар се качи на ринга и с Пулев си показаха взаимно уважение.

Снимка: Bulphoto

"Супер неудобен съперник, който удряше с глава и под пояса, но няма проблем, защото сме българи и не ни плаши нищо. Това е любов и аз връщам със съответната любов. Трябва да имаме още по-силен дух и да вярваме в себе си и да учим децата си. Бъдете уверени, вярвайте и имайте самочувствие.

България е рая. Бих прегърнал всеки един от вас за благодарност. Смяната на противника не е комфортна. Винаги съм благодарен на малките неща и на такива победи.

Чар ме поздрави и каза, че познава Игор и че е труден противник. Искам да му кажа да се готви за септември, защото няма да му е лесно. Дано му мине контузията по-бързо", каза Кобрата пред погледа на Чар.

Как се разви мачът:

Рунд 1: Двубоят започна предпазливо, като Кубрат държеше съперника си настрана с дългия си десен прав. Все пак в края нещата се разгорещиха малко с няколко точни попадения на българина в тялото. Шевадзутский също нанесе едно или две крошета.

Снимка: Bulphoto

Рунд 2: Кобрата започна да намира своя ритъм и стана много опасен с лявата си ръка, като нанесе доста удари в главата. Украинецът също се отчете с леви крошета, но далеч по-малко.

Рунд 3: Епизод, който беше близнак на предишния - офанзивни дейстия от Кубрат с няколко добри попадения, но и Хълк е достатъчно опасен.

Рунд 4: Още една силна част за нашия най-добър бокьор, включваща този път и десни крошета. Украинецът пък вкара няколко леви прави, но преимущетвено бе в дефанзивна позиция.

Рунд 5: Това беше най-добрият рунд за Кобрата от началото, като той показа разнообразието в арсенала си от различни удари и комбинации.

Рунд 6: В края на тази част Пулев разклати своя съперник с няколко серии от удари, а вече и умората в по-тежкото тяло на украинеца си личеше осезаемо.

Снимка: Bulphoto

Рунд 7: Тук и двамата нанесоха тежки попадения, като Кубрат разклати главата на съперника с един ъперкът. До голяма степен си гарантира надмощието, тъй като това беше пореден спечелен рунд.

Рунд 8: Отново най-силните атаки на Пулев дойдоха в края, но Шевадзутский показваше, че може да носи много на бой.

Рунд 9: Продължи тенденцията Кубрат да печели рундовете. Украинецът се движи все по-летаргично и умората си казва думата.

Снимка: БТА

Рунд 10: Никаква промяна на ринга, като Кубрат е уверен в победата си и единственият шанс за Шевадзутский остава късен нокаут.

Рунд 11: Това категорично беше най-добрият рунд за украинеца в мача, макар отново да отнесе няколко тежки крошета.

Рунд 12: Двамата оставиха най-голямото шоу за самия край, като влязоха в тежка размяна, но не се стигна до нокаут. В крайна сметка българинът заслужи победата, като показа, че е по-добрият боксьор.

Ето как се разви галавечерта в "Арена София":

1. Ермин Сали (Хърватия) - Слави Хараламбов (България) - супер полусредна категория, четири рунда, победа за Хараламбов с нокаут в първия рунд

2. Керем Йозмен (Турция) - Марко Дмитрович (Босна и Херцеговина) - супер лека категория, четири рунда, победа за Керем Йозмен с единодушно съдийско решение

3. Венхар Хазири (Косово) - Кирил Русинов (България) - супер полусредна категория, шест рунда, победа за Кирил Русинов с единодушно съдийско решение

4. Милан Савич (Сърбия) - Даниел Асенов (България) - лека категория, четири рунда, победа за Даниел Асенов с единодушно съдийско решение

5. Анхел Адриан Баросо (Венецуела) - Петър Драганов (България) - супер полусредна категория, осем рунда, победа за Петър Драганов с нокаут в първия рунд

6. Дерик Осази (Великобритания) - Жоел Хулио (Колумбия) - супер средна категория, осем рунда, победа с нокаут във втория рунд за Дерик Осази

7. Роли Ламбърт (Камерун) - Тервел Пулев (България) - полутежка категория, осем рунда, победа за Тервел Пулев с единодушно съдийско решение