Светът чака спортното (и не само) събитие на 2018 година. Само три дни останаха до официалното откриване на футболния Мондиал, а в Русия - страната домакин, треската вече се усеща съвсем ясно.

Вижте снимките в галерията ни и усетете пулса на Световното първенство.

През уикенда бяха открити двете огромни Фен зони в руската столица, като големи концерти събраха в тях десетки хиляди местни и туристи. Купата на световния шампион също бе показана, занесе я Марсел Десаи, първенец с Франция от 1998 г.

Центърът на Москва вече тупти в ритъма на Мондиала.

Снимки: Getty Images

Русия очаква над 1,1 милиона туристи за предстоящите 30-ина дни до финала на 15 юли. Според изследванията и резервациите, най-големи групи запалянковци ще дойдат от Полша, Германия, Япония и ... Египет.

Над 50 000 се очаква да са египтяните, като за мача срещу домакините в Група А билетите свършиха най-бързо от всеки двубой на първенството.

Талисманът на Мондиала - вълчето "Забивака", е идеална добавка към футуристично светещият стадион в Сочи.

Снимки: Getty Images

В редовни дни без голямо събитие, Москва има капацитет да поеме около 163 000 души едновременно като туристи. В момента местата са увеличени на близо 250 000.

Страната домакин прогнозира около 1,6 милиарда долара, които туристите да похарчат в дните около Мондиал 2018. Както обикновено, такъв форум е огромен импулс за икономиката на държавата, която го организира.

Вижте снимките в галерията - Русия и светът вече нямат търпение.

Шоуто е съвсем близо.

Стартът е в четвъртък следобед, а първият мач е между домакините и Саудитска Арабия в 18 ч наше време.

Центърът на Москва вече тупти в ритъма на Мондиала.

Снимки: Getty Images

Освен официалните сувенири, разбира се, ще процъфтява и бизнесът с неофициалните шалчета, знаменца и други дреболии. Из московските паркове той вече върви.

Снимки: Getty Images

Концерти оживиха Фен зоните при откриването през уикенда.

Снимки: Getty Images

Матрьошки и магнити на витрина на магазин за сувенири в Москва, като "отборът" е изключителен: От Фреди Меркюри и Пол Стенли от "Кис", през Путин и Тръмп, до Меси и Роналдо!

Снимки: Getty Images