Това стана ясно след представянето на кандидатурите пред борда на директорите на Европейската волейболна конфедерация в Люксембург.

Шампионатът ще се състои през март и април 2015 година. Срещите ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна и в Арена "Цар Симеон" в Пловдив.

На още едно домакинство на Европейско първенство по волейбол 2015 година се надява българската делегация - това за мъже. Там кандидатурата на България и Италия обра овациите на 22-та членове на борда, начело с президента Андре Майер. Модерно представените интерактивни файлове с анимации, музика и фантастичен клип, представени от управителя на дългогодишния маркетингов партньор на БФВолейбол и ИВФ СпортЛаб - Стефан Августинов, сериозно впечатлиха гласуващите.

Дали шампионатът ще бъде в България и Италия обаче ще се знае в събота. Вотът беше таен и бе запечатан от президента на CEV Андре Майер, като ще бъде отворен час преди печелившата кандидатура да бъде представена пред делегатите на Конгреса на CEV в Люксембург.

Конкуренти на България и Италия са Финландия и Естония, чието представяне бе класическо.

"Вярвам, че нашата кандидатура беше много добре представена. Разполагаме с фантастични зали, невероятна публика, брилянтен партньор с желязна волейболна репутация като Италия, надявам се, че се да сме убедили Борда, че трябва да спечелим. За нас това е важно, защото е поредната стъпка нагоре за българския волебол", коментира президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров.

Конгресът на CEV продължава в петък и събота, като се очаква да бъдат взети важни стратегически решения във връзка с бъдещото развитие на спорта в Европа, предаде БТА.