Феновете на Атлетико (Мадрид) създадоха нов расистки скандал, в който потърпевш е испанския национал Нико Уилямс от Атлетик (Билбао) при домакинския успех с 3:1.

Привържениците на столичани не попадат за първи път в подобна ситуация, като дълго време основна тема на обсъждане беше неприязънта им към Винисиус от градския съперник Реал, когото неведнъж обиждаха на расова основа, а черешката на тортата бе негово чучело, което бе "обесено" на мост в столицата.

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

Уилямс е роден в Испания и бе част от юношеските и младежките национални отбори на страната, а сега вече има 13 мача и 2 гола за представителния отбор на "Ла Роха".

А подвикванията от трибуните на "Метрополитано" в Мадрид в един момент явно му дойдоха в повече и когато той отбеляза единствения гол за "лъвовете", отпразнува попадението си, посочвайки цвета на кожата си.

"Не е нормално да те обиждат заради цвета на кожата ти. Наясно съм, че навсякъде има глупави хора, но това трябва да се промени. Играчите на Атлетико ме подкрепиха, защото разбират, че е недопустимо да се чуват маймунски звуци от трибуните", каза Уилямс след края на мача.

По-големият му брат, Иняки, с когото са съотборници в Билбао, също коментира темата.

"Трябва да създадем един по-добър свят, в който расизмът не се толерира. Това не е първият път, в който се случва нещо подобно. Брат ми каза на страниния съдия, а той реагира добре и посредством главния бе пуснато съобщение до феновете. Това е футбол, трябва да му се наслаждаваме, а не да се занимаваме с подобни неща", заяви Иняки.