Националният отбор по волейбол на България за юноши до 18 години завърши четърти на европейското първенство в Италия. Младите ни състезатели отстъпиха на Полша с 1:3 (21:25, 27:29, 25:23, 23:25) в малкия финал в Лече. В събота угасна мечтата за място в мача за титлата, когато Чехия ни победи на полуфинала.

Двубоят не стартира по най-добрия начин за българите, които изоставаха през целия първи гейм и загубиха с 21:25.

Втората част протече идентично до средата, след което нашите изравниха и се дижиха точка за точка със съперника.

В края на гейма играта бе на нерви и я загубихме - 27:29.

Селекционерът Мартин Стоев направи промени, отборът заигра по-уверено, като успя да оформи лека преднина в третия гейм, като го затвори на 23.

Със същия резултат поляците взеха четвъртата част, която отново мина равностойно - такъв бе и целият мач, решен от дребни детайли.

Най-резултатен за родния състав бе Георги Татаров със страхотните 30 точки (3 блокади), 17 добави Александър Николов.

"Борихме се, играхме, както има една дума - "до последна точка". Мога да заявя, че не се предадохме - каза селекционерът Стоев. - Но поляците ни надиграха. Да, можеше и да докараме мача до тайбрек...

Като генерална оценка можем да кажем: една година ние не сме се срещали с европейските състави, време в което всеки търпи развитие. Изводи, които можем да направим - някои отбори ни превъзхождат техически, ние ги превъзхождаме физически. Ахилесовата пета ни беше посрещането. Това обаче си оказва сериозно влияние. От посрещането на началния удар - там страдахме най-много.

Четвъртата позиция е реалното ни място. Хубавото е, че успяхме с една от задачите и се класирахме за световното първенство 2021. Това е много важно за развитието на този отбор."