Матей Казийски няма да се връща в националния отбор по волейбол, обяви селекционерът на "трикольорите" Силвано Пранди по време на пресконференция.

Опитният играч е провел разговори с италианския специалист, но не е променил решението си, което беше взето през лятото на 2012 година.

"Посветих определено време, за да опитам да убедя Матей да се върне. Първоначално открих желание в него, но след два месеца изчакване той каза, че не може да се завърне и не е готов да направи това. Само на теория остава някакъв шанс да се върне. Би било добре за световния волейбол той да играе за българския национален отбор. Със сигурност ще проведа още един разговор с него", коментира Пранди в "Арена Армеец".

Матей Казийски прекрати кариерата си в българския национален тим преди олимпийските игри в Лондон след неразбирателство с ръководството на БФВолейбол.

 

Снимка: БТА

Междувременно стана ясно, че бившият национал Андрей Жеков може да влезе в щаба на новия селекционер. Италианският специалист разкри хората, с които ще работи през лятото на 2019 година след повторното си назначение.

"Имаме разговори с Андрей, който също може да се включи като треньор. Ще бъде много позитивно, ако се съгласи. Той е важна част от миналото на този отбор. Може да допринесе много със своя опит сред младите. Ще бъде работа, която много ще му помогне", коментира Пранди на пресконференция в "Арена Армеец".

Втори треньор на българския национален отбор ще бъде Джиджи Пецоли, като той ще изпълнява функциите и на кондиционен треньор. Антонели Адриан ще помага на Пранди при изготвянето на тактиката и статистиката, а Динко Захариев ще бъде лекар на тима. Физиотерапевти са Христо Тодоров и Александър Върбанов. Борис Николов и Владислав Николов ще се грижат за статистиката от мачовете на "лъвовете".

"Това е един хомогенен щаб. Познавам всички, те имат качества. Дано да свършим добра работа", каза още италианският специалист.