Женският национален отбор на България по волейбол постигна втора поредна победа на Европейското първенство, на което странта ни е един от четирите домакина.

Националките ни по категоричен начин надвиха Испания с 3:0 (25:12, 25:19, 25:21), като все още не са загубили гейм на първенството.

По този начин родния тим почти сигурно си осигури място в следващата фаза, защото с постигнатите убедителни победи над Гърция и Испания, по всяка вероятност ще заеме едно от първите четири места в тази група.

Към момента родния тим заема второто място, като е изпреварен само от отбора на Полша, постигнал три победии в първите си три мача. След Германия и Чехия с по един успех, а Гърция и Испания имат само загуби.

На теория тимът ни има как да бъде изместен, но това минава през доста сложен сценарий и серия от победи на Гръция и Испания, които са най-слабите отбори в групата. А и все пак, с показаното до този момент, е трудно да повярваме, че България ще загуби оставащите си три срещи.

Още от самото начало си пролича, че България е доста по-класният отбор на игрището, като набързо момичетата ни натрупаха преднина от пет точки.

Благодарение на отличната игра на звездата ни Елица Василева, тази преднина продължи да се увеличава, за да се стигне до доста разгромното 25:12 в крайна сметка.

Снимка: CEV.eu

Вторият гейм бе доста сходен на първия, защото България натрупа преднина от пет точки още в началото, която поддържаше уверено до самия край.

Разликата бе, че все пак испанките се представиха малко по-достойно и този път реализираха 19 точки.

В третия гейм Елиcа Василева взе почивка заради проблем с бедрото и седна на пейката, но това не се отрази на играта на родния тим.

Момичетата ни отново опитаха да вземат ранен аванс и го постигнаха при 7:4. Геймът се развиваше изцяло по план, като макар Испания да намали изоставането си от 9 на 3 точки в даден етап, изненада нямаше.

Родният тим спечели гейма с 25:21 и очаква утрешния си сблъсък срещу Германия, който ще се играе отново в Пловдив.

Снимка: CEV.eu