На 3 май ще започне основната подготовка на мъжкия национален отбор за предстоящото издание на Волейболната лига на нациите. Избраниците на Силвано Пранди ще тренират предимно в столичната зала „Христо Ботев”.

Още от 22 април обаче ще започнат занимания състезателите, които вече са приключили участие с клубните си отбори. Те ще тренират под ръководството на Николай Желязков, Никола Димитров и кондиционния треньор Мартин Павлов.

В разширения състав на Пранди намериха място двама абсолютни дебютанти – Денис Карягин и Самуил Вълчинов. Светослав Иванов и Светослав Станков пък само са тренирали с тима миналото лято. Петър Каракашев и Радослав Попов, които също попадаха в плановете на селекционера, помолиха да не бъдат включвани в лагера поради семейни причини. Те обаче ще бъдат на линия при повиквателни за европейското първенство през септември.

За шампионата на Стария континент може да бъдат добавени и състезатели, които сега не присъстват в разширения състав на ВНЛ.

Ето и играчите, които ще започнат тренировки още от края на тази седмица:

Владимир Станков – „Левски София”

Светослав Станков – „Марек Юнион Ивкони”

Димитър Димитров – ЦСКА

Жани Желязков – „Нефтохимик 2010”

Денис Карягин – „Нефтохимик 2010”

Гордан Люцканов – „Левски София”

Самуил Вълчинов – „Левски София”

Светослав Иванов – „Марек Юнион Ивкони”

Светослав Гоцев – „Пари Волей”

Стефан Чавдаров – „Монтана”

Николай Къртев – „Хебър”

Николай Колев – „Нефтохимик 2010”

Владислав Иванов – „Левски София”

Мартин Иванов – „Локомотив” 

На 3 май към отбора ще се присъединят Силвано Пранди, капитанът Цветан Соколов, Тодор Скримов, Георги Сеганов, Мартин Атанасов, Аспарух Аспарухов, Георги Петров, Радослав Парапунов и Алекс Грозданов, а някои от трениращите вече ще отпаднат. Парапунов се очаква последен - чак на 15 май, тъй като трябва да приключи магистърската си програма в университета на Хавай.