Христо Стоичков направи огромна изненада на женския национален отбор във втория ден от Европейското първенство в Пловдив.

Най-големият български футболист подари "Златна топка" на тима, пише в. "Труд". Любо Ганев, президентът на федерация, я връчи от името на легендарния футболен номер 8, на капитана на отбора ни Елица Василева.

Волейболистките стартираха с победа с 3:0 срещу Гърция на Евроволей 2021, на което сме домакини на груповата фаза именно в родния град на Ицо - Пловдив. Следващата им среща е с Испания в събота.

В ресторанта на хотела Стоичков организира видео връзка, тъй като лични ангажименти не му позволиха да присъства.

"Направихте страхотен първи мач срещу Гърция и искам да продължавате така до финала - призова Камата. - С моя голям приятел Любо Ганев дойдохме от Пловдив, от Русе и играхме за България. Сега е вашият ред. Правете го с цялото си сърце. Виждам колко сте добри и затова феновете толкова много ви обичат. Аз също ви обичам и ви стискам палци.

Ели, ти си капитанът! Води ги към победи! Аз обещавам, че при първа възможност ще дойда лично при вас, ще бъда в залата и ще ви подкрепям от цялото си сърце! Сега ви гледам по телевизията и отново съм с вас."

В отговор капитанът Василева каза:

"Благодарим ти безкрайно много за подкрепата. Оценяваме го и те чакаме. Ще направим всичко възможно да се представим по възможно най-добрия начин."

След това всяко момиче размени персонално по няколко думи с легендата.

"Нямаме търпение да те видим и на живо - добави Любо Ганев. - Нашето приятелство е повече от 30 години. Подкрепата към отбора е много важна за момичетата, за отбора. Ти си с нас и ние сме с теб."

Стоичков подари на всяка от националките и на треньорския щаб по една фланелка с №8 от своя бранд H8S. След това момичетата си направиха обща снимка със "Златната топка" в градината на хотела.