Проблемите в националния отбор по волейбол продължават да растат. Контузия извади от строя централния блокировач Николай Николов. Той е с възпаление на сухожилието на дясното рамо, разкриха пред BGvolleyball.com от щаба на трикольорите.

Волейболистът вече замина за Италия, където ще остане до края на седмицата. Там, той ще направи специална програма от упражнения, които ще помогнат за по-бързото му възстановяване. След това ще се прибере в България, където в период от три седмици не трябва да играе волейбол.

В най-лошия случай, от щаба на националния отбор, очакват Николай Николов да бъде възстановен за мачовете от Лигата на нациите във Варна (15-17 юни). Все пак не отписват и варианта той да се завърне по-рано на игрището.

Участието на националите в Лигата на нациите започва с турнир в Китай (25-27 май). В първата фаза играчите на Пламен Константинов ще мерят сили със САЩ, Китай и Аржентина.

Голямата въпросителна в състава на Пламен Константинов е диагоналът Цветан Соколов. Звездата на трикольорите има сериозен проблем със сухожилие на коляното, който може да му създаде големи неприятности.

Всъщност травмата на 209-сантиметровия волейболист е още от миналия сезон, но той все още не е възстановен.

"След края на сезона в Италия, той ще премине прегледи в най-добрата клиника там. От тях зависи какви действия ще се предприемат. Той може да изиграе два или максимум три турнира, но в никакъв случай няма да играе на финалите в Лигата на нациите, ако се класираме. Това е голям риск.", заяви треньорът на националите Пламен Константинов.