Срещата в Лондон бе белязана от множество спорни моменти, с които и Андре Вилаш-Боаш и сър Алекс Фъргюсън изразиха несъгласие.

До 50-ата минута на двубоя "сините" водиха с 3:0, но след това "червените дяволи" успяха да се доберат до равенството 3:3 благодарение на две дузпи, втората от които бе определена като "абсурдна" от мениджъра на домакините Андре Вилаш-Боаш. Португалският специалист обяви веднага след срещата, че съдийската бригада е изпуснала контрола върху двубоя, но подчерта, че главният арбитър е трябвало да получи повече помощ от своите помощници.

"Ние загубихме контрола върху срещата, но и реферите сториха същото. Първата дузпа бе правомерно отсъдена, но втората е абсурдна. Не знам дали Хауърд Уеб имаше добра видимост върху ситуацията, но навярно той трябваше да получи и малко помощ от страничния арбитър", заяви Вилаш-Боаш, който наскоро бе глобен с 12 000 паунда заради коментар спрямо друг съдия – Крис Фой, при минималното поражение от КПР през октомври.

Любопитното е, че старши треньорът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън също имаше претенции спрямо някои от отсъжданията в мача с Челси. Шотландският специалист на свой ред обвини страничния рефер, посочвайки подминатата ситуация в началото на двубоя, когато дебютантът в редиците на "сините" Гари Кейхил фаулира на границата на наказателното поле Даниел Уелбек, който излизаше очи в очи със стража на домакините Петер Чех.

"Челси трябваше да останат с човек по-малко още в началото на мача, тъй като Дани (Уелбек) се измъкна и бе сам срещу вратаря, а после бе фаулиран. Нарушението бе извън наказателното поле, но все пак трябваше да има някакви действия отстрана на рефера. Аз не виня главният арбитър (Хауърд Уеб), а лайнсменът, който много обича да вдига флагчето на "Олд Трафорд" при подобни ситуации, но сега не го стори", заяви Фърги след срещата.

Сър Алекс: Не 2, а 4 дузпи имаше за нас

В понеделник следобед стана ясно, че английската Футболна асоциация няма да наказва нито един от двамата мениджъри, въпреки коментарите им по адрес на съдийската бригада, предаде Novsport.