Машината с над 80 души на борда, включително членовете на бразилския футболен отбор "Чапeкоензе", се е разбила малко преди да кацне на летището в Меделин.

Колумбийската полиция съобщи, че петима души са оцелели в самолетната катастрофа. Останалите пътници са загинали, предаде Асошиейтед прес, цитирайки генерал Хосе Асеведа, шеф на полицията в района на катастрофата. Машадо не е сред оцелелите.

До момента 25 от телата на загиналите са идентифицирани.

Двама от оцелелите - защитникът на бразилския отбор Алън Рушел - със счупено бедро и травма на главата, и вратарят Данило Падиля, са настанени в болницата Сан Хуан де Диос, община Ла Сеха от колумбийския департамент Антиокия, където ще бъде откарана и една от стюардесите, информира радио Ер Се Ен.

Новината бе потвърдена и от ЦСКА.

32-годишният защитник е част от "Чапекоензе" от този сезон и е пътувал с тима за финала за "Копа Судамерикана" срещу "Атлетико Насисионал" в Меделин. Все още има шансове да има оцелели при катастрофата, която стана рано тази сутрин на заход към летището. Фелипе Машадо е шампион на България с ЦСКА през сезон 2007-2008 и носител на Суперкупата на България за 2008. Автор е и на победното попадение във Вечното дерби през есента на 2007 година. С червения екип Машадо има изиграни 37 мача, в които е отбелязал 2 гола. Всички състезатели и служители на футболен клуб ЦСКА се молят Фелипе да е сред оцелелите при катастрофата“, пише на сайта на тима.

Преди инцидента пилотите са имали проблем с електрическата система на машината, заявиха летищните власти в Меделин, цитирани от агенцията.

Девет футболисти от бразилския отбор не са отпътували за утрешния мач в Колумбия с местния "Атлетико насионал" на полуфинал за Купата на Южна Америка и така са избегнали катастрофата, предаде бразилската телевизия СпорТи Ви.

Финалът на първенството се отлага, съобщи регионалната футболна конфедерация Конмебол, цитирана от Франс прес.

Списък на играчите в "Чапeкоензе"

Данило, Фолман, Хименес, Денер, Алан Рушел, Карамело, Марсело, Филипе Машадо, Тиего, Нето, Жосимар, Жил, Сержио Маноел, Матеус Битеко, Клебер Сантана, Артур Мая, Кемпес, Ананиас, Лукас Гомес, Тиагиньо, Бруно Ранхел, Канела.