Според испанеца Ливърпул разполага с изключително качествен състав, доказателство за което е и фактът, че на два пъти през настоящия сезон отборът победи Манчестър Юнайтед.
Въпреки това Рафа не пропусна да изтъкне, че в последния двубой между двата тима играчи като Бербатов, Гигс и Скоулс са останали резерви за "червените дяволи".
Именно кадровият потенциал и количеството на качествените футболисти е била и една от основните разлики между първия и втория в крайното класиране на Премиър лийг през този сезон.
"Подобрихме клубния рекорд в Премиър лийг по отношение на спечелените точки – 86. Отборът прогресира. Надявам се, че това е началото на нещо голямо. От гледна точка на постоянството, отборът бе много добър. Тази година победихме два пъти Манчестър Юнайтед. Показахме, че можем да спечелим срещу всеки. Ясно е, че имаме достатъчно качество в отбора. Съставът е добър, но срещу нас Юнайтед разполагаше с футболисти като Бербатов, Гигс и Скоулс на резервната скамейка. Всяка година е различна, но ние сме все по-близо до тях. Имаме повече увереност и опит. Надявам се изминалата година да ни е от полза за следващият сезон", каза Бенитес.