"Най-важното нещо за нас сега е да комплектоваме отбора добре, да има конкуренция на всички постове и се надяваме на добро представяне в Европа. Това ще е основната ни цел в момента. Българските отбори в последните една-две години са далеч от групите. Сега имаме шанс, но всичко е въпрос на жребий. Дано да стигнем до по-преодолим противник. До няколко дни трябва да приключим със селекцията. Трябват ни трима-четирима футболисти на всички постове. В момента се водят разговори и като има нещо конкретно, ще го обявим.
Няма да променяме облика на отбора, ще търсим подобряване на качеството. Смятам че като облик и начин на игра Литекс навлиза в нормален ритъм. Ще вземем обаче и млади играчи. Имам предвид между 20 и 25 години, защото трябва да мислим и за бъдещето на отбора. Няма да освобождаваме никого. Някои от младите може да бъдат преотстъпени, за да играят и трупат самочувствие", заяви Станимир Стоилов преди първата тренировка на Литекс за новия сезон.
Що се отнася до нападките на президента на Славия Венци Стефанов преди няколко дни, Мъри каза:
"Какво толкова да коментирам. Специално за футбол с Венци няма какво да коментирам. Все едно аз да разбирам повече от него от бизнес. Така че на него това му е емоция. Видяхте преди няколко години когато той започна да коментира националния отбор, се скъсахме да участваме на световни европейски първенства. Така че, по-малко да коментира за футбола, защото според мен там не му е силата".