Джо Джонсън отбеляза 19 точки, а Мейсън Плъмли блокира опит за забивка на Леброн Джеймс във финалните секунди, благодарение на което "Бруклин" се наложи с 88:87 над "Маями" и завърши перфектната серия на "Нетс" срещу "Хийт" в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА), предаде БТА.

Освен че победи четири пъти от четири мача своя съперник, "Бруклин" спечели трети двубой срещу шампионите с разлика от едва една точка. В предния случай това обаче стана възможно едва след изиграването на две продължения. Маркъс Торнтън отбеляза 16 точки, а Пол Пиърс наниза други 14 за "Нетс", които са първият тим с перфектна серия срещу "Маями" от три години насам.

"Хийт" пък не успяха да повторят постижението си от изминалата година, в която бяха единственият отбор с една или повече победи срещу всеки съперник от лигата. За отбора на "Маями", който все още води на "Индиана" в генералното класиране на Източната конференция, 29 точки и 10 спечелени борби записа Леброн Джеймс.

Крис Бош отбеляза 12 пункта, а Норис Коул завърши с 10. Терънс Джоунс и Джеймс Хардън отбелязаха по 33 точки за впечатляващата победа на "Хюстън" със 145:130 над "Лос Анджелис Лейкърс" в най-резултатния мач за вечерта. Чандлър Парсънс добави 19 точки за "Рокетс", които се възползваха от четвъртина с 49 пункта за крайната победа.

Стийв Неш пък се изкачи на трето място във вечната ранглиста на НБА в по записани асистенции, но "Лейкърс" счупи срамен рекорд. Този тим на Лос Анджелис вече е с най-много загуби в клубната история за един сезон - общо 53.