"Горещите" са на път да загубят първото място в Югоизточната дивизия на Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА).

"Хийт" все още водят с баланс 38 победи и 28 загуби, но Шарлът са с 37/28, а "Атланта" - с 37/29.

Дерозън добави десет спечелени борби към личния си актив, а Йонас Валансиунас завърши мача с 20 точки и десет борби. Благодарение на това "Раптърс" спечелиха във втори пореден сезон серията срещу "Маями" и ще имат предимство при евентуално равенство след 82 мача. "Торонто" е лидер в Атлантическата дивизия на Източната конференция с 44/20.

Кемба Уолкър отбеляза 26 точки, 17 от които през второто полувреме, а "Шарлът" се наложи със 125:109 над "Хюстън".

Марвин Уилямс добави 25 точки, Джереми Лин завърши с 16, а Ал Джеферсън записа "дабъл-дабъл" с десет спечелени борби и също толкова асистенции. "Хорнетс" пък надиграха съперника с 27:8 в началото на последната част, което им позволи да обърнат резултата и да спечелят седми пореден мач в НБА.

В подобна серия се надяват да влязат и баскетболистите на "Атланта", които изостават минимално от "Маями" и "Шарлът", заемайки временно шестата плейофна квота на изток. Пол Милсап отбеляза 21 точки за победата с 95:83 над препълнения с контузени играчи отбор на "Мемфис", който е втори в Югозападната дивизия след "Сан Антонио".

"Спърс" надвиха с 93:85 "Оклахома Сити" за 41-та си поредна победа у дома. Кауи Ленърд отбеляза 26 точки за "Сан Антонио", който продължава да изостава с три победи от лидера в Западната конференция "Голдън Стейт".

"Уориърс" се наложиха със 123:116 над "Финикс", след като Стеф Къри отбеляза 15 точки в последната четвъртина и завърши общо с 35.