Играчите от Националната баскетболна асоциация (НБА) на Северна Америка ще получат пълните си заплати в деня за това, който е другата седмица, твърдят източници от Лигата за агенция АП.

Денят за заплатите е 15-и април (сряда), което щеше да бъде последния ден от редовния сезон.

Управата на НБА спря първенството за неопределено време в нощта на 11 март, малко след като се разбра, че центърът на Юта Джаз Руди Гобер е бил тестван положително за коронавирус.

За момента мачовете, които не са се изиграли, не са отменени официално. За момента е прието неофициално споразумение, че Лигата и Асоциацията на играчите са били в преговори за евентуално частично удържане на парите на играчите, ако мачовете за редовния сезон са анулирани. И ако това се случи, вероятно играчите ще трябва да върнат онези суми, които е трябвало да получат за този период от сезона.

Формулата за сумата, която ще бъде връщана, ще се изчисли на база отбора на играча и личното му възнаграждение. Също така стана ясно, че няма да се взима каквото и да е решение за рестарт на сезона до 1 май, датата на следващото плащане към играчите.