Феновете на Сакраменто, където ще играе Александър Везенков, отдавна се славят като едни от най-отдадените в НБА. Пореден признак за това е новината, че всички сезонни билети за Golden 1 Center - арената на домакинствата на Кингс, официално бяха разпродадени, съобщиха от клуба.

"Кралете" обявиха, че ако някой все пак има желание да се пробва за сезонен билет, може да се включи в листата на чакащите.

Залата в столицата на щата Калифорния е с капацитет от 17 608 седящи места и бе открита преди началото на сезон 2016/2017. Преди това Сакраменто играеше в "АРКО Арина" в продължение на близо три десетилетия, като дори и в най-лошите години на отбора, тя винаги бе пълна, а привържениците на отбора оправдаха реномето си на най-шумни в цялата Асоциация.

Mеждувременно един от баскетболните експерти на специализираното издание The Ringer, Кевин О'Конър, не пропусна да изрази мнение, че българското крило ще пасне перфектно в системата на треньора Майк Браун.

"Намирам Везенков за перфектен за системата на Сакраменто. Той е напълно невероятен, стане ли дума за движение без топката, пресечки, бързо взимане на решение и поставяне на заслони. Изключително бърз е, когато става дума за правилното решение и това да "прочете" защитата. Знае как да направи точното отиграване. И смятам, че ще бъде красиво да гледаме нападението на отбора цял сезон. Освен това със своя ръст ще може да играе както като леко крило, така и като тежко крило. С физическите си данни и уменията си ще бъде еднакво полезен както в атака, така и в защита", заяви О'Конър при гостуването си в подкаста Deuce & Mo, специализиран в отразяването на калифорнийския тим.