Суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс е дал два положителни теста за COVID-19 и ще бъде далеч от съотборниците си за известно време. Първоначалната информация гласеше единствено, че крилото на “езерняците” не е с отбора, защото е попаднал в протоколите на Лигата за коронавируса, но от TMZ Sports уточниха, че Краля е с два положителни теста и това е наложило да си тръгне с частен самолет от Сакраменто, където Лейкърс спечелиха без него тази нощ.

Четирикратният шампион на НБА е седемнадестият играч в НБА, който попада във въпросните протоколи този сезон. Карантината, която той трябва да прекара, се равнява на 10 дни, освен ако не даде два отрицателни PCR теста в рамките на 24 часа.

Треньорът на Лейкърс Франк Вогъл отказа да коментира дали Джеймс има някакви симптоми. Това обаче стори Антъни Дейвис, който на пресконференцията след успеха над Кингс заяви, че ЛеБрон му е казал, че се чувства добре и не показва каквито и да е симптоми.

ЛеБрон не е първото голямо име в НБА, което се сблъсква със заболяването този сезон. Звездата на Филаделфия Джоел Ембийд пропусна около три седмици заради COVID-19.

В първите 15 сезона от кариерата си Джеймс бе пропуснал общо 71 мача - в колкото не е играл и в последните четири сезона, а по всичко личи, че тази бройка ще продължи да расте.