Александър Везенков попадна в окото на анализи след първите си три мача от сезона в NBA - дебютен за него, с екипа на Сакраменто Кингс.

Медията "The Athletic" детайлно обърна внимание на всеки от водещите играчи във всеки отбор на старта на шампионата. Един от седемте баскетболисти на Кингс, които са влезли "под лупата" на изданието, е българинът.

"Несъмнено, това е период на свикване и учене на нови неща за Саша - пише медията. - Но 28-годишният българин изглежда все по-уверен с всяка следваща поява на игрището. Интиуитивен във острите си пресечки под коша от ъгъла, той се вписва идеално в офанзивната схема на Кингс с нещо, което липсваше там.

Показателно е, че вдига на крака зала "Golden 1" всеки път, когато получи топката в ръцете си в полето на съперника.

Везенков вкарва повече точки във всеки следващ от трите му мача - 8, 10 и 11. Записва тройка във всеки от тях - нещо, за което бяхме подготвени.

В неделя вечер срещу Лейкърс се справи добре и с покриването на защитните коридори за пасовете на съперника. Не успя да открадне топка, но пък записа един блок и очевидно свиква с най-трудната част - играта в защита.

Ще отнеме време да се напасне идеално в това отношение, но наистина е видно как е все по-уверен и на мястото си. Следващият мач на Кингс е навън, при това - гост на Голдън Стейт.

Това ще е голямо изпитание не само за Саша, но и за целия отбор."

Сакраменто стартира с 2 победи и 1 поражение, дошло именно срещу Голдън Стейт, но в собствената зала.

Двубоят срещу Стеф Къри и компания е в четвъртък рано сутринта наше време (04:00 часа).