Александър Везенков направи пореден много силен мач за Олимпиакос, а тимът се върна към победите в Евролигата с убедително 87:58 срещу Партизан у дома.

Резултатът лъже, че мачът е бил неравностоен от начало до край - защитата на домакините издигна стена в последните 16 минути, като в последната четвърт пък допусна само 4 т. от сръбския гранд и това бе ключът. Олимпиакос е с актив от 5-2 в надпреварата, след като стартира с 4 поредни успеха, но загуби последните два двубоя.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖА И ОТДЕЛНО ВИДЕО С ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ВЕЗЕНКОВ>>>

Везенков наниза 15 точки - най-резултатен за победата, добави 7 борби и 4 асистенции, като отново показа класата си на един от най-силните играчи в Европа. По същото време, за съжаление на българските фенове, в Коимбра, Португалия, националите ни се измъчиха без големия си ас и паднаха от домакините в европейска предквалификация.

Саша очевидно е незаменим и за Олимпиакос, не само за българския отбор - това каза и селекционерът ни Росен Барчовски. А регламентът в баскетбола позволява на клубния му тим да го задържи, когато календарът на отбора съвпада с мачове на националния.

А това в този спорт се случва твърде често между Евролигата и пресявките на FIBA.

В друг интересен мач от вечерта в турнира Реал Мадрид победи с 94:85 шампиона Анадолу Ефес в своята зала, за да си върне отчасти за загубения финал от турския отбор в Евролигата през май.