Бащата на боксовата суперзвезда Тайсън Фюри е бил разкървавен след сблъсък с човек от щаба на украинеца Александър Усик дни преди шоуто в тежка категория.

Джон Фюри е получил аркада на главата, като сблъсъците се получават на среща между двата щаба. По всичко изглежда, че той е нанесъл удара. Мачът, който ще определени абсолютен световен шампион, е в събота в Саудитска Арабия.

Снимки и видеа в социалната мрежа показват окървавената глава на Фюри старши, като той оправда действията си с големите емоции преди боя и поднесе своето извинение.

"Извинявам се на всички. Просто сме такива, емоцията и напрежението взеха връх. Усик беше много неуважителен към нас.

Хората не разбират, че ние сме истинските бойци. Независимо дали печелиш, губиш или завършваш наравно. Имам много случки в моя живот и те не значат нищо. Но когато става дума за уважението към сина ми, не си трая. Усик не показа такова", каза Джок Фюри.

Промоутърът на Усик Алекс Красюк поиска извинение от бащата на Циганския крал.

"Такъв е боксът. На прага сме на исторически мач за абсолютен световен шампион, първи в тази ера. Ние сме примерът за хората, цял свят ни гледа и децата ни подражават. Какво видяха и какви изводи ще си направят? Тази случка ще предизвика коментари в интернет, но той трябва да се извини. От него зависи", отсече Красюк.

Мачът в събота е на "Кингдъм Арена" в Рияд и ще определи първия световен шампион в тежка категория от 2000 година, когато такъв стана Ленъкс Люис.