Медийните престрелки между Майк Тайсън и Джейк Пол се засилват с наближаването на двубоя им. Двамата ще се завърнат на ринга на 20 юли за професионален боксов двубой, който ще се излъчва на живо по Netflix от 80-хилядния стадион AT&T в Арлингтън, Тексас.

След Гран при на Маями във Формула 1 през уикенда Пол застана пред журналистите и засипа със закани Тайсън.

"За мен е чест да бъда на ринга с него, но трябва да сложа край. Това е война. Обичам го този тип, но щом това се превърна в професионален бой, един от нас трябва да умре", заяви Пол.

Досега той е със солидна статистика от 9 победи и една загуба, макар че повечето от победите му са срещу редица бивши ММА звезди и неизвестни боксьори, които са били извън играта от доста време, когато са се съгласили да се бият със звездата от YouTube.

Единствената му загуба е с разделено решение срещу Томи Фюри през февруари 2023 г.

Що се отнася до Майк Тайсън, бившият абсолютен световен шампион в тежка категория не е участвал в професионален двубой от загубата през 2005 г. от Кевин Макбрайд.

Железния обаче не остана длъжен на предизвикателството от Пол и пусна видео от тренировка, като го гарнира с лаконичен текст: "Готов или не, идвам!".