Едно от сериозните имена в британския бокс - Питър Фюри, предупреди Антъни Джошуа да не подценява опасността Кубрат Пулев.

Треньорът, който е чичо на Тайсън Фюри и води подготовките не само на него, но и братовчед му Хюи, направи коментар пред Sky Sports по темата.

"Пулев е силен, не бива да се гледа на него отвисоко - каза Питър Фюри. - Той много добър боксьор. Научил е много през годините, опитът му е сериозен. След загубата от Кличко в мача за титлата, той узря много.

Защитава се отлично, има много добри къси удари, без да е нокаутьор. Няма да е лесно да бъде свален. Търпелив е, издръжлив е, не бърза за никъде и може да използва цялата продължителност на рундовете.

Ще бъде отличен мач за гледане и Антъни трябва да е готов за сериозна битка. Може да се случи всичко, ако Джошуа и Пулев застанат между въжетата.

Непредвидим мач. Ей Джей вероятно ще е спокоен след победата над Руис, което означава, че ще е още по-добър."

Питър Фюри познава отлично българския боксьор, след като Хюи имаше мач срещу него в София миналата година.

Днес или утре се чака окончателното решение от преговорите между ръководителите на версиите IBF и WBO за това кой ще е следващият съперник на Джошуа за титлата.

Пулев има конкурент в лицето на Олександър Усик, но е считан за фаворит да спечели правото да излезе срещу шампиона първи.