Антъни Джошуа предупреди, че Анди Руис го чака голям бой в събота вечер в Дириа, Саудитска Арабия. Реваншът между двамата за титлите в тежката категория се очаква с огромен интерес по света и вече получи кръщението Битката в пустинята.

"Анди трябва да знае, че в момента удрям така, сякаш рита кон - обясни на пресконференцията Джошуа. - По-лек съм, по-бърз съм, отколкото през юни за първия мач. Ударите ми обаче са още по-точни и силни. Няма начин за загубя този бой."

Срещата е в събота вечер българско време, като галата започва около 20 ч, но се очаква Руис и Джошуа да излязат на специално построения за боя ринг около 22,45 ч наше време. Диема Екстра вече обяви, че има правата за излъчване.

Руис дойде на брифинга в предизвикателен екип на Ню Йорк Никс от НБА, с което напомни къде отне титлите на Антъни - в "Медисън Скуеър Гардън" през лятото. На гърба бе изписан №1 и името на мексиканеца.

Двамата се държаха приятелски, снимаха се и край новия ринг, вече изграден в специалното стадионче в Дириа, което ще приеме шоуто.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Агентът на Ей Джей - Еди Хърн, също наля гориво в огъня на мача, като се включи в пресконференцията в Дириа.

Той обясни, че решението за реванша да бъде в Саудитска Арабия, е "страхотно за спорта". Критиките, разбира се, валят отвсякъде, но двата щаба са доволни - парите са огромни.

Джошуа ще се бие с Дионте Уайлдър, независимо от изхода на реванша с Руис, обяви Хърн. Това е вероятният следващ съперник, въпреки че има разговори и за среща с британския опонент Тайсън Фюри.

Категорично Антъни няма да боксира с Кубрат Пулев в обозримите месеци на 2020 г., дори да си върне поясите, загубени от Руис на 1 юни в Ню Йорк.

Това е стратегията на Хърн, която няма да се хареса на претендент №1 в Световната боксова федерация - българина Пулев.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos