Анди Руис изуми журналистите от световните медии, които присъствата на откритата му показна тренировка в Саудитска Арабия. Мексиканският шампион, който в събота ще защивата поясите в тежка категория в реванш срещу Антъни Джошуа, показа светкавична бързина на движение и удари.

Руис е свалил над 10 килограма от теглото си, в сравнение с първия мач срещу британеца на 1 юни. Той изглежда във видимо по-добра форма и, според репортерите на тренировката, е плашещо бърз.

След показното, Анди говори пред медиите и обеща, че мачът отново няма да стигне до пълното си времетраене от 12 рунда. Преди 5 месеца той свали Джошуа четири пъти, преди да го победи със съдийска намеса и спиране на боя.

"По-добър съм, отколкото тогава - каза Руис. - Ще видите един истински шампион в събота. Днес показах някои от нещата, които планирам за мача, но това далеч не е всичко. Изключително подготвен съм."

Нататък въпросите заваляха за това как очаква да се представи съперникът му, който със сигурност е наранен от загубата през юни.

"Не знам, не искам да подценявам никого - отвърна Руис. - Не искам да прогнозирам нокаут, защото вероятно е твърде самоуверено. Но си мисля, че няма да се стигне до пълните 12 рунда. Твърде добър съм. Бърз съм, уверен съм, подготвен съм."

Часове по-късно и Джошуа застана пред медиите, като обяви: "Смятам, че това няма да е последната ни среща с Руис. Първият мач прикова вниманието на света, сега интересът също е огромен. Отлични боксьори сме и очаквам да има трети бой, със сигурност."

Очакваният с огромен интерес реванш е в събота, 7 декември, и ще започне около 22,30 ч българско време в Дириа, Саудитска Арабия. Мачът ще се предава по Диема Екстра.