Световният шампион в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов е категоричен, че ще прекрати кариерата си след две или три години.

28-те победи, сред които 12 в UFC, са един от най-добрите шампионски рекорди в историята и то без нито една загуба. Дагестанецът иска да запази перфектната си статистика.

"Мисля, че краят ще дойде след две години, максимум три. Не искам да се бия през целия си живот, защото е много трудно.

Знам, че идват много млади и гладни за успех момчета и че не е възможно винаги да си непобедим. Това може да се види в историята на всички спортове, като футбола, бокса, смесените бойни изкуства.. един ден просто губиш. Трябва да знаеш кога да спреш. Може би ще е след две години", заяви Хабиб.

Според баща му актив от 30 победи и 0 загуби би бил перфектен за руснака. Самият Хабиб споделя, че не е обсебен от това да завърши кариерата си непобеден, но към края й осъзнава колко трудно би било.

"Преди изобщо не мислих за това, но сега почти го постигнах. С 28 победи съм и ще се бия още две години, защото вече съм на 31. Не съм твърде стар за този спорт, но знам, че ще приключа на 33 или 34. Имам още време да се бия", добави дагестанецът.