Кубрат Пулев тренира здраво в Испания, докато чака решението на Атлетическата комисия на Калифорния дали да отмени отнемането на лиценза му да боксира в САЩ. То се чака в понеделник.

Българският боксьор в тежка категория иска да се бие още през септември, а за пролетта на 2020 г. се надява да има "уредена среща" с шампиона - победителя от реванша Анди Руис - Антъни Джошуа.

"Претендентът за световната титла в тежка категория  следва целите си и поддържа форма докато дойде време отново да се качи на ринга, а този момент наближава - уведоми чрез профила си във Фейсбук Пулев, като публикува и снимки. -  През изминалата седмица българинът проведе кратък тренировъчен лагер в Испания, а също, както и миналата година по същото време, мястото, което той избра бе Палма де Майорка. Неотлъчно до него там бе и треньорът му Ули Вегнер, който долетя от Германия."

На заседанието в понеделник се очаква да се потвърди възстановяването на състезателните му права, след като той многократно се извини на хората и на Джени Суши за емоционалната целувка и премина всичките курсове на обучение, които от комисията му бяха наложили.

Случаят на Пулев е поставен под точка 1 в дневния ред на комисията, а самият той ще присъства лично в залата заедно с екипа си.