Освен, че е може би най-великият боксьор в историята след Мохамед Али, Майк Тайсън е познат и като доста "луда глава", както на ринга, така и извън него.

Животът му на ринга бе изпълнен със зрелищни нокаути и малтретиране на противниците, докато този извън него е достоен за няколко филма.

Майк Тайсън непрестанно разкрива любопитни случки от миналото си, а едно от последните му признание бе за опит за побой над горила.

Случката се разиграла в зоопарка на Ню Йорк, който бил отворен само за боксьора и жена му.

"Платих на пазач в зоопарка на Ню Йорк да го отвори само за мен и жена ми. Когато влязохме, имаше една огромна сребриста горила в клетката, която тормозеше всички останали горили.

Те бяха много силни, но в очите им се виждаше невинността на малко дете. Предложих на пазача 10 000 долара да отключи клетката и да пребия от бой сребристата горила. За съжаление той отказа", с усмивка си припомни Тайсън.

Той бе известен с това, че притежаваше три тигъра в дома си в Лас Вегас.

"Всичко започна, когато бях в затвора. Говорех си с мой приятел, от когото взимах екзотични марки коли. Той се ядосваше, че някакъв тип му дължи пари и накрая подметна, че ще вземе част от животните му.

Поинтересувах се какви животни, помислих си, че става въпрос за котки и кучета, а приятелият ми каза, че има всякакви породисти коне, маймуни, дори и лъвове и тигри.

Реших го на секундата, исках тигър. Излизах след няколко месеца и веднага си поръчах един тигър. Той ме убеди да си взема два, така че като излязох, у дома ме чакаха две малки тигърчета".