Братя Пулеви ще запазят традицията да са един до друг във важните си битки на ринга и тази седмциа, когато Тервел ще търси своята 16-а победа при професионалистите.

Той се изправя на 29 януари (петък) срещу Викапита Мероро от Намибия, като срещата им ще се състои в Танзания и се очаква за започне около полунощ българско време. 

По-големият му брат Кубрат ще пътува до африканската страна, за да застане в ъгъла му, каквато е традицията помежду им.

Там ще бъде и дългогодишният личен треньор на Тервел - Михаил Таков, с когото работят вече почти десет години. В ъгъла на родния боксьор ще има и трети човек, това е американският треньор Иби Кейсън, който бе част от щаба на Кобрата по време на мача му за световната титла срещу Антъни Джошуа през декември.

В Танзания Тервел Пулев ще опита да продължи стопроцентовия си рекорд при професионалистите, който към момента с есъстои от 15 победи в 15 мача.

Тервел също така е носител на Интернационалната титла на WBA в полутежка категория, а голямата цел на родния боксьор е да достигне до двубой за светоната титла до края на 2022-а.

В момента Тервел Пулев е на 9-о място в ранглистата на WBA, но две или три победи в следващата година могат сериозно да го доближат до мечтан мач за световна титла в полутежка категория.