Световният шампион по бокс Ерол Спенс - младши е в тежко състояние в болница в Далас, след като луксонзото му Ферари се разби с висока скорост на булевард рано тази сутрин местно време (следобед българско).

Американецът, който притежава титлите във всички версии на полусредна категория, е в интензивно отделение. Състоянието му е определено като "много сериозно".

Все пак, последните информации от клиниката поясниха, че се очаква Спенс да оцелее.

Травмите му обаче са много и няма повече яснота за ситуацията. 29-годишният Спенс се е движил с много висока скорост - над позволената за участъка, автомобилът му е излязъл от платното, превъртял се е няколко пъти, а шофьорът е изхвърлен от седалката.

Снимки на очевидци минути след катастрофата бяха разпространени в социалните мрежи и бялото Ферари изглежда в стряскащ вид.

"Водачът на автомобила не е носил предпазен колан и е изпуснал контрол над колата - се казва в бюлетина на полицията. - Причината за това не е установена все още."

Спенс има 26 боя на професионалния ринг и спечели всички. Обедини поясите във версиите на IBF и WBC, преди да стане професионалист бе част от американския национален тим за игрите Лондон 2012.