Анди Руис има всички основания да откаже реванша с Антъни Джошуа в Саудитска Арабия на 7 декември, твърди Боб Аръм, легендарният боксов промоутър.

Той работи и за интересите на Кубрат Пулев в последната година, а сега коментира драмата около втория бой на шампиона Руис със загубилия титлата си от него на 1 юни Джошуа.

"Щабът на Джошуа направи голяма глупост като обяви мача в Риад без да има конракт с Руис - каза Аръм. - Това е страхотна грешка, сега всички козове са в мексиканеца. Шампионът може спокойно да извие ръцете на британците и да откаже мача, като посочи за аргумент, че той е обявен без негово съгласие.

Руис има и съвсем реално основание - Мексико вече го предупреди да не пътува до Саудитска Арабия, защото не може да гарантира сигурността му в тази държава, в която нарушаването на човешките права е ежедневие. Така може тепърва да имаме драма около този реванш."

Аръм готви вече следващия мач за титлата, като щабът на Пулев стигна до договорка със Световната боксова федерация (IBF), че именно българинът ще е първият съперник на шампиона, който бъде излъчен след реванша Руис - Джошуа.