Една от големите звезди на тежката категория в бокса Тайсън Фюри обяви, че няма намерение да се задържа още дълго на професионалния ринг.

Ексцентричният британец се готви за епизод №2 от сблъсъка му срещу Дионтей Уайлдър, който ще се състои на 22 февруари в Лас Вегас.

Целият свят очаква сблъсъка с нетърпение, най-вече заради невероятното му първо издание, което бе определно за мач №1 в тежката категория през този век. Във Вегас след месец ще бъде заложена и световната титла в WBC, която в момента е притежание на Уайлдър.

Докато се готви за мача, Фюри изненада всички, като заяви, че планира още три мача, след които ще сложи край на кариерата си.

"Не мисля, че може да има трета битка с Уайлдър. Остават ми още 3 битки и съм аут. Уайлдър, Джошуа, Уайт и стига толкова Тайсън Фюри.

След като победя Уайлдър, ще се бия с Джошуа - мач, който всички очакват, а и двамата ги искаме.

След Джошуа идва ред на Дилиън Уайт. Това момче е задължителен претендент в WBC вече 2000 дни, но така и не получава шанса си. Той е боксьорът с най-малко късмет, но аз ще му дам шанс за титлата, ще се бия с него.

Ще си получи шанса за титлата, защото аз ще нокаутирам Уайлдър. Не мога да разчитам на съдийско решение, просто няма да ми го дадат.

И двамата нямаме загуби, но той ще ме срещне в центъра на ринга, за да се превърне в 21-ата жертва на моя нокаутиращ удар".

Фюри вече се отказва веднъж през 2016-а, малко след дадената от него положителна проба за кокаин. Тогава титлите му в тежка категория, спечели срещу Кличко, му бяха отнети.

Циганският крал прекара почти три години далеч от ринга и качи доста килограми. Той обаче показа огромно желание да се завърне, като в момента твърди, че е в най-добрата форма на живота си.