Треньорът, дирижирал подготовката на Анди Руис за сензационната победа над Антъни Джошуа, говори преди мача за световната титла на британеца с Кубрат Пулев на 12 декември.

Мани Роблес коментира обстойно мача, припомняйки си как неговият възпитаник Руис е свалил Джошуа за най-голямата изненада в тежката категория на бокса в последното десетилетие.

През юни 2019-а мексиканецът нокаутира шампиона в "Медисън Скуеър Гардън" и му отне поясите, но през декември миналата година Ей Джей си ги върна в реванш в Саудитска Арабия.

"Дясната ръка е това, което прави Антъни уязвим - каза Роблес в подкаста на популярния боксов журналист Марк Гатфорд. - Ако имаш добър ритъм и пращаш равномерно удари в гърдите и тялото, дебнейки да го удариш при откриване отдясно, ето там Джошуа има слабост.

Всеки, който го наранява, успява да го направи оттам. Поветкин - спомнете си, Анди... Здрава защита и чакаш шанса си с дясната.

Джошуа е голям боксьор и страхотен човек, няма съмнение в това. Но не е непобедим и неуязвим. Понякога прави грешки, не е перфектен, въпреки че подготовката му за всеки мач е на топ ниво. Ние се възползвахме от неговите грешки в онзи двубой. Анди знаеше отлично откъде ще дойдат те. Откъм лявата ръка е защитен, но откъм дясната се открива."

Роблес говори и за боя с Пулев, конкретно. На 12 декември в Лондон българинът ще опита да отнеме титлите на шампиона.

"Мачът с Кубрат не е разходка в парка за Ей Джей - каза треньорът, който има огромен опит в професионалния бокс. - Пулев е от онзи тип боксьори, които могат да окажат сериозна съпротива. Не е лесен. Няма бързината на Джошуа, няма и натуралната му сила.

Анди е по-бърз в ръцете от Кубрат, което му даде голям шанс. Но и българинът има такъв, стига да разучи добре Антъни и да използва грешките му. Очаквам дълъг и напрегнат мач, а не лека победа на шампиона."