Дионте Уайлдър и Тайсън Фюри ще се срещнат след малко повече от месец - на 24 юли, в Лас Вегас, в трети епизод от трилъра им на боксовия ринг. Мачът ще е защита на титлата на Фюри във версия WBC, спечелена точно срещу Уайлдър.

Дотук един бой завърши с равно съдийско решение и един - с победа на британеца с нокаут.

Но отношенията им са се променили драстично от онова взаимно уважение и комплиментите, които си разменяха преди първите два сблъсъка.

"Ще го накажа жестоко - каза Уайлдър при първата медийна изява на двамата за мача. - Нещо повече. Ще му сторя неща, които са по-брутални, отколкото можете да си представите. Мразя го. Преди имах някакво уважение към Фюри, но то напълно изчезна. А омразата е моята мотивация да го разбия, да го нараня лошо, и повече от това.

Сега е като с Доминик Бризийл, когото ви казах, че мразя и искам да го убия на ринга. Е, видяхте какво стана... (Уайлдър го смаза и нокаутира за 137 секунди, но поне, Слава богу, не го уби наистина - б.р.). Чувствам се добре, готов съм. Той ще страда.

Знаем с кого си имаме работа, нали? С един доказан допинг измамник.  Освен това - с човек, който направи непозволени неща с ръкавиците си, въпреки че комисията подцени това и не направи нищо... Не сте виждали друг път боксови ръкавици да седят изправени на 90 градуса, нали? Бяха подсилени и той го знае."

Уайлдър говори за прочутата история с ръкавиците на Фюри от последния им мач. След нокаута американецът каза, че ударите са били твърде силни и странно "остри", сякаш те удрят с тухла. Щабът му поиска разследване на ръкавиците на британеца, но не бе открито нищо нередно.

Загатва и за наказанието за 2 години на Тайсън за употреба на наркотици. Оттам идва това "drug cheat" (допинг измамник), което използва в интервюто.

Фюри говори също, като не спести своето мнение по много теми. Но отказа да влезе в тона на Уайлдър за омразата.

"Нямам никакви чувства към него - каза Циганския крал. - Не го мразя, не го харесвам, той е просто боксьор, когото ще победя пак. После ще се оправям с Джошуа, Усик и така нататък.

На тези момчета редът им идва след Дионте. Те са големи бизнесмени, но не са големи бойци. А аз съм Спартанец, както те вече знаят. Аз се бия.

Не ми пука за титлите и поясите, искам просто да ме запомнят като най-добрия. И като онзи, когото никой не успя да победи. Още нямам загуба, нали така!? Няма и да имам."