Легендарният треньор на Кубрат Пулев - Ули Вегнер, е счупил бедрена кост, съобщава немския "Билд".

77-годишният треньор е паднал тежко, като ще се нуждае от спешна операция. Предвид напредналата му възраст, възстановяването му ще отнеме много време, което е сериозен удар за Кобрата.

Доста е вероятно в близките дни Пулев да получи предложение за мач с Джошуа, а това ще означава, че едва ли ще е успее да разчита на Вегнер за подготовката си.

Докато тренираше в САЩ, Кобрата работеше с друг екип, но продължаваше да разчита на Вегнер за съвети и наставления.

Двамата работят заедно още от началото на профеиосналната кариера на Кобрата, а наскоро Вегнер призна, че мечтата му е да види българина със световната титла.

Напоследък легендарният треньор трябваше да се бори с най-различни проблеми извън боксовия ринг. През октомври той беше уволнен от "Зауерланд" след 23 години вярна служба, а след това влезе в правен спор с вече бившите си работодатели.

Миналия месец пък от "Олимпиящадион" не подновиха договора му за наем на боксовата зала, където той дълги години водеше подготовката на състезателите си.

Скоро треньорът трябваше да се отправи на мечтан коледен круиз със съпругата си Маргрет, но злополучният инцидент обърка плановете му.