Само 12 отбора в А група

Президентът на БФС Борислав Михайлов е внесъл предложение отборите в А група да се съкратят от 16 на 12.

Обратно в новината

Коментари - Само 12 отбора в А група | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този вариант беше пробван преди повече от 20 години, Боби и се оказа неудачен. На четвъртия мач на ЦСКА и Левски почти нямаше публика. Страните с развит футбол имат групи по 20 отбора. Вижте му акъла, защото бил казал Бойко!!!

Не преди 20 г., а в периода 2000-2002 г., но това не е най-важното. Ето Вие казвате: "Страните с развит футбол имат групи по 20 отбора. " Да, така е, ама ние не сме с развит, а с недоразвит футбол. Може би в условия на криза отборите трябва да се редуцират за да се повиши качеството, а като се увеличат отборите, които отговарят на условията за нормални футболни отбори - издръжка, стадиони и т.н. може постепенно да почнем и да увеличаваме отборите. И дай Боже някога да имаме 5 дивизии с по 20 отбора като в Англия, а стадионите ни да се "пукат" по шевовете от зрители.

Какъв четвърти мач те гони.Преди 10 години пробваха с 14 отбора и си играха по 26 мача...

предлагам да останат само два отбора и да играят във всеки град като финала да е в Джебел

Това би превърнало футбола от всенароден в елитарен спорт. По-глупаво нещо не могат и да измислят! Това би било последният,довършителен удар срещу българският футбол! Според мен далеч по-разумно би било отборите да бъдат увеличени,на 18 или дори 20. Така вместо 30 кръга,те ще играят 34 или 38. Повече мачове-повече възможности за печелене на пари,а сега имаме най-дългите паузи ,отборите губят от това че не играят мачове веднъж,и втори път от необходимостта от подготвителни лагери...! Един,та два че и повече лагери...! Ето защо и не печелят пари нашите отбори,ето защо и не са привлекателни за купуване...! Ьапочнаха през март,ето сега скоро ще свършат. През по-голямата част от годината нямат мачове-:(

Ами що да не обединят всички групи - А, Б и В - в една и така отборите ще станат 100. Не виждате ли, че и при сегашното положение има отбори дето "капят" като круши и не могат да завършат първенството. И какво ще спечелят Левски, ЦСКА (и футбола като цяло), ако играят, примерно, с ФК Горно Нанадолнище и го бият със 137:0? Това ли ще ни вдигне качеството и ще ни изстреля в Европа? Надали!

бооооббиии земи си ходи последни сме в европа и предпоследни в света къъшшш....

предлагам да останат само два отбора и те да ходяр да играят във всеки град а финала да е в гр.Джебел ,поаради голям интерес.

Тъпи ,тъпи управляващи от БФС .Плеада от международни експерти и от страни в които е правен този неудачен експеримент (например Португалия) Ви казаха че дори Барселона и Реал да играят по 4 пъти на сезон и те ще омръзнат.Големите отбори играят във много първенства с много мачове и си докарват големи приходи от пълните стадиони.Нашите търтеи и сега не могат да покрият заплатите си с пълен сезон ,отпадат отеропейските турнири още в първи кръг.Е тогава от къде ще си изкарат заплатите ,навярно от черно тото между 12 членна мафия.

Не виждам негови идеи...Къде спа до сега...Да си ходи!!!

Как ще се повиши качеството на игра, обясни ли?! Аз нещо не схващам.

Ами като останат по-равностойни отбори, а не такива дето ги бият като тупан и не могат да вземат 10 т. за цял шампионат. Мене, ако ме питат и 12 отбора в А група са много.

Тъпаци такива, като ги съкратите и не игарят мачове, с какво ще се вдигне нивото?! С ходене по дискотеки ли?! Англичаните се скъсват и играят сряда-събота-сряда събота, наще тука изиграят 6 мача и искат да са добри. Тъпи сте като гъзове!

Ами може да увеличат мачовете м/у отборите от 2 на 4 и така при група от 12 отбора ще имаме 44 мача в първенството. Начини има, ама дали ще стане по-добре.....кой да ти каже.

Най-добре е да остане в А група само Уефски Така ще бъде винаги шампион

много са и махнете тва има а група ставате смешни у булгаристана от много време няма такова животно...футбол :( *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.