В Испания сигурни: Футболът ни е в криза

Испанският футбол е в сериозна криза, категорични са медиите в страната. Коментарите на испанската преса за състоянието на Барселона и Реал Мадрид идват броени часове след разгромните загуби на двата отбора на полуфиналите в Шампионската лига.

Обратно в новината

Коментари - В Испания сигурни: Футболът ни е в криза | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали е съвпадение, че и двата испански гранда бяха размазани на полуфиналите, и то с по 4 гола (Барса се осра с нула гола, Реал поне вкараха един) ? И то все от немски отбори ? И то все играни в Германия?

дортмунд едва отстрани малага в края, а снощи с такава лекота нанизаха няколко гола, че изглеждаше като нагласено, все едно малага да е по-силен от реал??? нямам обяснение на всичко, кой знае какво ги редят, белита само ръкомахаха и чакаха некакви засади. Резултатите са странни в милано барса пада с два, после бие с 4, а тази седмица по 2 четворки, коефициента за това беше чудовищен...

ако ви направи впечатление немците играха като "подивели" и в двата мача, мотивация и хъс за игра, за победа, това е формулата. Докато Испания, Италия и Англия имаха своите двойки финалисти просто дойде ред това да стане и с германските грандове. Не може да не забележи човек, че на един от Барса и Реал се лепеха по 4, 5 футболисти, то не беше ръгане и тичане 95 мин на мах. Няма др обяснение, нито е разликата голяма като сила на първенствата, нито нещо е станало показателно. Сегашният отбор на Барса отдавна се насити на какви ли не постижения, а Реал са си звезди, разглезени. Ако немците не ги беше толкова страх нямаше да гонят разгромни победи до края на мача, а те търсеха и след 4тия гол още и още, защото не са сигурни за реванша. Имат най-голямата публика в Европа, имат и основания да се напъват, защото по купи от ШЛ са най-зле от 4те футболни нации на стария континент. Иначе за Барса какво да кажем имат най-добрата школа за млади таланти в света, а Реал от времето на Пушкаш все са разчитали на наемници, но ако някой си мисли, че това бил края е супер наивник, че те хората от това и за това живеят тук - футбол, играе се от едва проходили момченца и момиченца до баби и дядовци с бастуни по парковете. Ние да му мислим, че бюджета и активите на двата гранда е колкото БВПто ни.

Егати все пак испанските отбори - Реал и Барса още не са отпаднали окончателно и са на полуфинал, и това е такава трагедия в Испания - вярно, че се наливат невероятни пари в тези отбори, но все пак такъв е живота понякога, а и не са загубили от български, а от германски отбори на полуфинал. Ако ние някога имаме два отбора в ШЛ и то в групите ще бъде Национален празник, а тези се мусят на полуфинал - еми така е тази година ще загубят, догодина ще спечелят! За мен проблемите на Барса и Реал са, че Барса "загуби" Гуардиола, а в Реал май има твърде много дрязги между Моуриньо и част от звездите на отбора. Така мисля.

докато реал и барса са толкова пазени, толерирани и с половината тв. приходи в испания ще е така. позволява им се да имат дългове от по над 600млн. евро и да правят съмнителни сделки с футболисти и недвижима собственост. политиката не бива да опъва чадър над богоизбраните 2 клуба и да пусне честна и почти равностойна конкуренция. не е лошо и на журналята там да им дойде акъла,че има и други клубове и въобще първенство.