Глас, който несъмнено сте чували десетки пъти, докато гледате не само мачовете на Григор Димитров, но и на останалите тенис звезди в света.

Това, но и много повече, е Тодор Попов - истинска легенда в българската спортна журналистика, който бе поредният гост на подкаста на Dir.bg - SportCast.

Няма да е пресилено, ако го определим като най-големия тенис специалист сред журналистите в България, а и категорично най-добрият тенисист сред тях. По второто не може да има съмнение, защото Тодор Попов е световен шампион по тенис за журналисти.

Богата му кариера в професията преминава от режисьор в БНТ, през коментатор на най-различни спортове, а експертните му познания не се простират само в любимия тенис.

Така го знаят всички в гилдията - енциклопедични познания и уникална любов към спорта.

В двучасовия разговор с Деян Веселинов, Попов сам призна, че страстта му към гледането на спорт достига до истинска лудост.

Четири екрана едновременно, следен на абсолютно всякакъв спорт и изобщо - футболен фанатизъм, какъвто споделят всички в семейството на SpotCast.

Разговорът нямаше как да не започне с Григор Димитров и истинското "съкровище", което родната звезда е за спорта ни.

Феновете на тениса ще чуят още за най-великите в играта, за това накъде върви спортът, как ще се промени с навлизането на новите поколения.

И защо Гришо играе най-добрия си тенис именно след 30-ата си годишнина.

Тодор Попов е истинска спортна енциклопедия, която си заслужава да се чуе, а участието му в SportCast e удоволствие за ценители.

ИЗБРАНО