България остана във волейболния елит

Националният ни отбор по волейбол победи с 3:2 (25:20, 21:25, 25:18, 23:25, 16:14) Австралия и запази мястото си в елитната дивизия на Световната лига.

Обратно в новината

Коментари - България остана във волейболния елит | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Елит по ядене и пиене.

За съжаление в България няма спорт, не се заблуждавайте... Срам ме е...

Смешен плач на хора, които само критикуват/оплюват с едни и същи фрази и даже са объркали името на любимеца си Матей, който много уважават!!?. Е, какво лошо има да сме домакини на големи форуми и да гледаме на живо нашия отбор, неразбирам. В България винаги е имало волейбол на ниво и ще има. Усхпех момчета!

Домакинствата, Вяра, струват пари и то доста! Тези пари не са на федерацията, а на държавата, т.е. на всеки от нас. В този случай интересите на федерацията и на политиците съвпадат, в смисъл, че с държавна пара се вдига рейтинга им - народът е радостен и подскача. Не виждам нищо лошо в домакинствата, но предпочитам тези пари да се дават на младите волейболисти, а не да се задържат на власт старите номенклатури. Колегата е написал "Хаджийски" вместо Казийски, както ти си написал Усхпех:)

Имаше смисъл от домакинства докато играеше Казийски и Стойчев беше треньор. Имаше отбор! Сега Пламен се бори, но във волейбола да се бориш с ПЕДАнчо и компания не е лесно. Към днешна дата от това, което виждам няма смисъл от домакинства. Това са пари на вятъра. Аз самия много ходех, но вече само падаме. Добре е да се инвестира в школите, но ПЕДАнчо инвестира само в джипове и апартаменти на млади и хубави волейболистки... Клубовете няма пари за осветление та какво остава за отопление през зимата.

Проектът Стойчев включваше натурализиране на Хуанторена и Рафаел. С разпределител от най-висока световна класа и посрещачи Казийски - Хуанторена, към удоволствието да гледаш на живо отбора, щеше да получиш и бонус един куп титли и медали. Е, искаха се и малко жертви под формата на персонални промени във федерацията. Ама Инженера и Толупа ни бяха много мили. И за да ги съхраним, разкарахме Стойчев, заедно с проекта му и за десерт Казийски. Забравих. Оставихме си и мекотелото Константинов, и рядкото л.йно Владо, който на всичкото отгоре се провъзгласи за национален герой. В резултат - играем с някакви аборигени за наградата на ямболския поп /реална награда от шестдесетте - пет лева от попа за предпоследния финиширал колоездач/.

Докато има данчолазаровци, бобимихайловци и антонкоджабашевци, така ще е скъпа. А, ти на трапезата или в спалнята си им ?

За стотен път казвам, че докато не се разчистят авгиевите обори на българския волейбол от Данчо Лазаров, Любо Ганев и Гибона, все ще треперим до последно. А бяха времена в които второто място ни беше малко. Без Радостин Стойчев и Матей Хаджийски не виждам да се измъкнем от помийната яма.

Само преди двайсетина дни, Пламен Константинов изрази мнение, че ще е трудно с България да спечели Световната лига, но щели да се постараят:))) "Специалистът" пропусна да уточни, че е имал предвид, че ще е трудно да ОСТАНАТ в Световната лига. Успяха! Браво!!! Ясно е едно. С упоритост и постоянство като на комодски варани, велможите, управляващи този спорт в България го унищожават от години. Разрухата в клубовете, съсипването на младите таланти и заробващите клаузи в договорите им водят до липса на поколение, което да го съживят. Прогнозите преди години бяха, че алчните люде в БФВ ще приравнят единствения ни успешен колективен спорт с БГ футбола, но беше важно далаверата да върви. Нормалните хора бяха наречени "негодници", а Стойчев и Казийски - родоотстъпници:))) Печелеха се домакинства и се харчеше държавна пара, за да се хвърли пепел в очите на все още вярващите. Е, не знам останаха ли такива още? "Великата" победа над Австралия горчи, защото ни дава основание да кажем, че вече не сме фактор в световния волейбол и може би никога повече няма да бъдем. Жалко, много жалко! Но за сметка на това, може пак да спечелим домакинство, че да гледаме България на голям форум.

Добре се представиха националите. Нека отчетем, че отбора се подмладява в движение. Виждат се добри играчи - таланти. Отбора на моменти показа хубави игри срещу най-силните в този спорт, но показа и, че на новите им трябва обиграване, концентрация и изграждане на характер на победители.

Браво на нашите! Устискаха. Браво и на радакторчето, за кой ли път. Явно втората точка на България я е взел за себе си, та им е останавил само една. Няма спорт, в който за победа да се дава една точка (без шаха, разбира се). За да пишеш за спорт, не е достатъчно да знаеш някакъв език за да можеш да преведеш някаква глупост от някакъв сайт (като например много интересните факти за Пол и Травис). Все пак поне малко трябва да разбираш и от спорт. За да не ставаш смешен. Но явно на никой не му пука щом глупостите се повтарят всеки ден. Един въпрос. Защо плащате на редактори? Пускайте текста през електронния преводач и така си го публикувайте. Ще бъде още по-смешно.