”Югославска афера” за златото на Евробаскет 2017

Сърбия елиминира Русия с 87:79 на полуфинала на Европейското първенство по баскетбол и ще спори за златото със Словения в дуел на съперници от бивша Югославия.

Обратно в новината

Коментари - ”Югославска афера” за златото на Евробаскет 2017 | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

едно време състава на Югославия бе съставен основно от словенци и хървати. но словенците винаги са били много добри. обаче не винаги е било така. в началото на 50-те два български отбора отиват в Югославия, за да ги учим на баскетбол. ние си бяхме невиждана сила в този спорт дори до към края на 80-те, но после дойде демокрацията и станахме аматьори.

Словенците играят невероятен баскетбол, с двама топ играчи - 18-годишния Лука Дончич и уникалния Горан Дражич - плюс отлична отборна игра. Сърбите имат Богдан Богданович и 221-сантиметровия Бобан Мариянович. И двата отбора са ръководени от гениални сръбски треньори - легендата Александър (Ацо) Джорджевич и "архитекта на грузинското баскетболно чудо" Игор Кокошков. Очаква ни много интересен мач (подплатен, разбира се, с уникалния коментар на Кедъра)...

Извинявам се ама не разбирам явно защото съм на 18... Квое туй Югослвска афера? Щот са южни държави ли? То Словения не е много на юг? Или комунистически? Кви са тея трмини югословски щурутии???

Сорос, това е спортна тема, отивай да плюеш на друго място! Не зная колко се интересуваш от баскетбол, но треньорът на Словения с типично българското фамилно име Кокошков е сърбин и си говори на играчите на сръбски. ...А най-добрите играчи на Словения имат типични сръбски имена - Горан Дражич и Лука Дончич.

-жич и -чич- ТОВА СА ТИПИЧНО ХЪРВАТСКИ ОКОНЧАНИЯ НА ФАМИЛНИ ИМЕНА

Отговарям на въпроса ти, защото казваш, че си на 18. Преди много години, имаше в Европа държава наречена Югославия, която 1991г се разпадна де факто на 6 държави -Словения (първа се отдели), Македония, Хърватско, Босна и Херц. (това е една държава) и Черна гора.