16 месеца затвор за Алексис Санчес

Новото попълнение на "Манчестър Юнайтед" - Алексис Санчес, получи присъда от 16 месеца затвор.

Обратно в новината

Коментари - 16 месеца затвор за Алексис Санчес | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аууу, ще трябва да търчи на моравата 3 седмици про боно... за оплакване е горкичкия..

С две думи, проявил е пълно неуважение към съда, защото даже не се е появил да си чуе присъдата, ще си даде три седмични заплати и всичко е точно. Та, казвате равни бяхме пред закона...

Не е неуважение, друже, съдилищата в някои държави приемат изказвания по видеовръзка. Съдията да не е трябвало да го пляска по ръцете с показалка, за да му е пред очите? А за плащането - закон си е, възползва се човекът.

Закон е - да, но идеята на пишещите преди това е, че санкцията следва да бъде адекватна на доходите. Например 50% от годишната му заплата (или 50 % от периода, в който е лъгал), освен внасяне на данъците с лихвата. Защото, иначе, един ще я плати за 3 седмици и ще си позволява да лъже, като поема риска евентуално да го хванат..., а друг ще трябва да плати санкцията със заплатата си за година... Приемаме, че са укрили еднакво милиони, но единият ги е натрупал за 10 години, а другият за 1 година и тъй като укритата сума е еднаква - санкцията уж трябва да е еднаква, но тя не "хапе" еднакво 10 пъти по-богатия!