”Телеграф”: Бербатов е ”луксозен” играч

Футболният анализатор на английския "Дейли Телеграф" Алън Хансен обяви Димитър Бербатов за "луксозен играч", предаде ТопСпорт.

Обратно в новината

Коментари - ”Телеграф”: Бербатов е ”луксозен” играч | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аман от критици. Бербатов си е играч от световна класа и всички българи трябва да застанем зад него и да го подкрепим.

ZA MINALIQ'NEUSPEHEN SEZON NA BERBA 08\09 Димитър Бербатов е най-полезният играч на Манчестър Юнайтед във Висшата лига през този сезон, показва официалната статистика. Т.нар. Актим Индекс определя ефективността на футболисти, а според него в момента българският нападател има 567 точки, като е на първо място сред футболистите на червените дяволи и общо четвърти от всички в английското първенство, като пред него са само Никола Анелка и Франк Лампард от Челси и Дирк Каут от Ливърпул.

фърги ще тегли шута на барби в края на сезона стига са го охранвали на скамеиката :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Димитър Бербатов едва ли мигва в последно време, след като куцо и сакато на Острова си умира от кеф да го раздира от критики. Нападателят на Манчестър Юнайтед няма същата голова мощ и харизма като Уейн Рууни и затова всички го сочат назидателно с пръст. Но дали нещата наистина са толкова зле за българина, колкото изглеждат по хорските приказки. Патрик Мадър от сайта Football Talk предлага интересен анализ на фактите: Бербатов има 48 гола в 77 мача за националния отбор на България постижение, което е много по-добро от това на Фернандо Торес (23 гола в 71 срещи) за Испания. Нека се има предвид, че Торес играе може би в най-силния национален тим на света и се радва на помощта на играчи като Иниеста, Фабрегас и Шави. Бербатов е избиран за Футболист на годината в страната си цели 6 пъти, като по този начин задминава постижението на великия Христо Стоичков от 5 пъти В Манчестър Юнайтед той най-често играе зад централния нападател. От всички играчи на отборите от Голямата четворка Челси, Юнайтед, Арсенал и Ливърпул, Стивън Джерард е действал на тази позиция най-дълго време през сезона. От началото на 2010 година обаче капитанът на Ливърпул има само 1 гол за 874 минути, докато Бербатов е с цели 6 за 582 минути на терена. Иначе от стартирането на шампионата и двамата са направили по 6 асистенции. От началото на 2010 година само Дидие Дрогба, Фернандо Торес, Уейн Рууни и Франк Лампард (последните двама имат и реализирани дузпи) имат по-висок коефициент на голове в играни минути. Засега в тази класация Бербатов е пред Фабрегас, Агбонлахор, Замора, Дефоу, Бент, Хески и Бендтнер. * Карлос Тевес, футболистът с който Бербатов беше постоянно сравняван и на когото феновете на Юнайтед държаха повече, има 9 гола в 900 минути игра от началото на календарната година. Това прави по 1 гол на всеки 100 минути на игрището, което е по-слабо постижение от това на българина 1 попадение на всеки 97 минути.

Аз пък не мога за разбера какво му берете грижа на Бербатов. Човека си изкарва добри пари в МЮ. И не е зле да погледнат първо нашите фуболисти, тук в България, а след това да коментираме другите който са прославили България.

Луксозен играч ! ... или както казват на "дрислюто" - БАРБИ :-)))

абе познавач !!!!ти маи а ....!!!!!мама и тати са се гаврили с тебе е пишеш такива глупости ????защо не се лекуваш бе селянин ?????!!!!!! аз съм психиатър мога да ти помогна !!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Всичко му е "луксозно", само не и играта. Скоро ще му теглят една лустрация.

Не знам защо, но изглежда очакванията от Бербатов надминават действителността. Че е играч от световна класа - да. Но за да станеш звезда (особенно в отбор като МЮ) се иска много повече - да паснеш на отбора и като игра и стил. Бербатов е коренно различен и както и преди съм убеден, че АФ направи грешка с него - той просто не е за МЮ. А и МЮ не са същите от преди години ! Така, че и двете страни са виновни за сегашната ситуация. Течи ни, но дайте спокойствие на Митко да реши какво може, къде и как !

на крива ракета космоса и пречи, а на слаб ман ю бербатов им виновен...

луксозен - има предвид некадърен.

Малеееее...Юнайтед го закасаха...надяват се само на Брбатов. Малеееее, голаям зооррр....Ако го нямаше Бербатов, какво щяха да правят....Ако си спомняте какви псувни отнасяше Роналдо (явно никой не си спомняше, че всички го смятаха за най бездарната покупка преди 5 години на Съра)....

Бербатов е изключителен талант, но му трябва специфична среда, за да блести с пълния си блясък

ДА, ТРЯБВА МУ СПЕЦИАЛНА СРЕДА И СПЕЦИАЛНИ СЪПЕРНИЦИ ОТ КВАРТАЛНИ ОТБОРЧЕТА !!! Е, КОЙ ЩЕ ГЛЕДА ТАКЪВ ФУТБОЛ И ЩЕ "ВЕЛИЧАЕ" ТАКЪВ "ФУТБОЛИСТ"?...

Футбола е динамична игра с топка - изисква се да тичаш бързо и да се бориш за топката. А тая специфична среда която я търси може да я намери в Рилски Спортист - там изискванията не са толкова високи. На някои много им се иска да се говори за "талант" но хората на това му викат мързел. Скоро медийния балон около Бербатов ще се спука. Само си хабите думите да го величаете ма той като не си дава зор...

Бербатов е слаб футболист и не зная кой какво отчаква от него?Просто това му са възможностите!Другото е фантазия!

по-добре слаб играч в голям отбор,отколкото силен играч на селски отбор.ако бербатов е обикновен футболист шеще да стигне до рен най-много.а след бербатов е най-добре да се закрие националният отбор защото с играчи-таланти, като еньо кръстовчев и сърмов резултатите ще са около точката на замръзване.........

асдцасца

тъпанар сам-това иска да каже журналиста от името на Бербо. Това тичането, борбата за топка и тем подобни физически упражнения са непознати за господина. Това е истината. Просто трябва да бъде изгонен от футбола въобще!

тъпанар сам-това иска да каже журналиста от името на Бербо. Това тичането, борбата за топка и тем подобни физически упражнения са непознати за господина. Това е истината. Просто трябва да бъде изгонен от футбола въобще!

Да, след толкова време най-сетне и другите провидяха $таланта$ на Бербатов!!! Не може да баде лидер и това е!!!

аз, вербатов, сам един обикновен, добар играч и това е. не тарсете под вола теле. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.