35 години от мига, който раздели футбола на "преди и след"

И първата годишнина, която ще мине без интервю с Марадона за Божията ръка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормално е футболистите на шмекеруват на терена,някой се превиват все едно сърцето им е паднало в калците,други обикалят флагчето на корнера и т.н.Гледах мача директно по ТВ и бях за британците,но Марадона в онези години беше от друга планета.Няма спор нашият рефер е виновен за това ,това в статията че страничният съдия е маркирал само засади е невярно.Тъчове,ъглови и нарушения маркира страничният,при нарушение се вдига високо флагчето и се размахва.Джон Барнс сервира топка на Линекер и той намали,няколко минути след това се повтори същото ,но Линекер не успя.Да ви призная липсва ми онзи футбол,беше по здрав,по мъжки ,не толкова комерсиален.Сега е трудно да видиш истински шпагат??Вярно нямаше татуиравки,гелове,обеци,ластици по челата и женски кокове на темето ,но имаше имена ,които се помнят.Сега на Холандия и Италия примерно не мога да изброя по 3-4имена??Футбола стана ширпотреба,отборите ако им размениш фланелките няма да знаеш кой кой е?

Истината е, че заради войната за Фолклендските острови, тогава целия свят без англичаните бяха на страната на Аржентина!

Не е вярно, на страната на Аржентина беше комунистическата част от света

А сега ВАР-мар... Чакаш 2-3 минути и то ти се отщява да се израдваш. Ако тогава имаше ВАР, този гол щеше да е отменен и никой нямаше да му чества 35 години и да пише статии за Божията ръка. Играта беше достатъчно магнетична преди да я съсипят с ВАР...

Чудесно написан материал. В интерес на истината, беше невъзможно някой да пази Марадона индивидуално по това време и те си го предаваха. Но ако мачът се играеше по днешните правила, англичаните щяха да са останали 7-8 човека на терена в края на първото полувреме. То затова стана и втория гол. Първите трима, които се опитаха да му вземат топката в центъра на игрището, имаха вече жълти картони и не смееха да го ритат.

Голям човек и голям комунист

Когато си бог, може да вкараш с каквото си искаш.

Каквото и да ми кажете обаче голът си беше нередовен, ако и да го е вкарал Марадона! Ако има и един минус на този коментар, това просто значи, че въпреки всичко, не разбирате, че правилата са, за да се спазват и за едни и за всички!

Все тая какви ги мислиш. Мачът е свършил, куците английски коне отпаднаха. Надявам се пак да не стигнат повече от 4 финал.

Абе да ти се изцъркам в гнусната уста, миндил недоклатен!

Нещо са другия гол?

Диего Марадона беше докоснат от Господ! Последният човек в международния спорт и култура с толкова много влияние! След него нищо интересно няма. А относно пороците му, те бяха за да видят хората , че все пак е човек.

Богдан Дочев- по-известен като 12-тият играч на Левски....... Атаката на левскарите тогава се състоеше от Гочев, Кочев и Богдан Дочев........

Гледах този мач на живо по телевизията.Благодаря на Бог за това.Бях за Англия, а голмайстора на това световно ми остана любимец за цял живот.Не не беше Марадона, а Гари Линекер.Когато обаче Диего взе топката от центира и премина през целия отбор на Англия сякаш бяха някакви аматьори и вкара първия гол сякаш Земята за миг спря да се върти.Няма човек който да е гледал този мач и да не е почуствал,усетил този божествен миг на радост,преклонение и опиянение от случващото се.Сякаш наистина бог бе слязъл да ни покаже как се играе футбол.Вижте гола с ръка.Стана толкива бързо,че без повторени не се разбра за ръката.Този гол също е гениален.Високия1.60 Марадона надскача 1.90 високия Питър Шилтън.Гениално!!!

Всеки мач, гледан по телевизията, не е на живо! На живо е когато си на стадиона! Иначе, по телевизията, е директно излъчване. Вторият гол на Марадона стана със слалома. Първият беше с ръката.

Хандбал гол.