Десетте най-големи сензации на световни първенства по футбол

Защо случилото се с Аржентина и Германия в последните два дни следва традицията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересна статия. За българската изненада в САЩ всички си знаем, не е нужно да лижем собствените си топки.

Наистина много куха статия. Толкова безинтересна, че даже може да откаже някой да гледа футбол, ако тези изброени неща са най-големите сензации. Никаква креативност от автора, а извадена от някой чуждестранен анал.

Статията е написана под тежестта на запой от предишната седмица. Подуянсака работа.

Нашето американско лято от 1994 г. явно е просто една семпла закономерност за автора, защото не го е споменал. Същата закономерност явно е и германският триумф през 1954 г. на финала срещу маджарите, защото той също не е споменат. Но, вундертимът на Унгария е споменат, само че заради първенството 4 години по-късно, в Швеция, където обаче отборът е без звездата си Пушкаш. А да споменеш Унгария без Пушкаш, е все едно да споменеш Холандия от 70-те без Кройф - доста тъпо от страна на този, който използва подобни сравнения...

Ясно е, че се прави копи-пейст, явно , че не се влага капка умисъл и българското чудо в САЩ няма значение за вас. Но поне не пишете с толкова много правописни грешки ... Ама пусти , Google Translate!

И преди си писах, че японците могат да объркат сметките. Добре че знам как да търся, да си намеря коментари. Ето как започва коментар от преди срещата: 2022-11-23 10:44:46 "Японците като нищо могат да изненадат някой от фаворитите. Немците са пълна неяснота, дали ще се издънят или спечелят титлата." 2022-11-17 09:06:09 "Дори в група Испания, Германия, Япония и Коста Рика ли бе, все тая, японците като нищо ще объркат сметките. Германия е непредвидим - от пълен провал до печелене на титлата." Така че такава изненада не е. 2022-11-18 13:44:58 "Англия и Аржентина са стабилни, но не и фаворити." Макар точно в този мач не очаквах да се издънят Аржентина. Германия понеже играе с Испания, не сътвори ли чудо да бие, вече сигурно са отпаднали. Моите фаворити са Франция (най-голяма индивидуална и клубна класа), Бразилия (голям брой добри и нови), Испания със съмнения, че нямат нападатели, като на европейското.

Рабах Маджер вкарва гол с петичка на финала на КЕШ през 1987 г срещу Байерн Мюнхен. На Световното 1982 вкарва с добавка първия гол срещу ФРГ. Сменете си дилъра, за да не пишете пак глупости!

Да разбираме ли, че 94-та не е имало изненади в САЩ?

Някаква си България бие Аржентина с 2:0, отстранява Мексико след дузпи и бие Германие с 2:1 на четвърт финал, след което отива на полуфинал, където бива жестоко порязана срещу Италия. Това може ли да е изненада?

То за някои е изненада и че на световното в Бразилия, немците ги биха 7:1. А то бразилците си бяха трагични и се залъгваха, отделно без Неймар, Тиаго Силва и двама супер рискови централни защитници, а Германия във форма тогава.