17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спорта като професия трябва да се ръководи само от едно нещо. Професионализма на пилота. Деленето на хората по зцят на кожата и въвеждането на квоти по този признак си е расизъм та дрънка!

Като гледам снимката към статията...голям расизъм цари във Формула 1.....20 бели....носят черен на ръце....искам да видя обратната ситуация в кой спорт доминиран от черни, това ще се случи....?

Мандела след като се оттегли от политиката живеел в едно от охраняваните крепости- квартали на белите. Роднини са го виждали при тях, както и други известни черни в ЮАР. На Хамилтън като му е мъчно за братята да се солидаризира с рях, да поживее месец и после да говори за лошите бели.

Да обиждаш лично някого, който ти дава прехраната , е простащина !!! Какво би казало това самовлюбено шофьорче, ако някой го нарече невеж и необразован - веднага ще тръгне да се оплаква от расизъм !!! В САЩ белите хора може да са завоеватели, но в Европа черните са завоеватели !!!!

По големи са правилно, да го духат тези дето не са бели

Мое това старче да е прав .хамилтън де не се пени.Изглежда на Хамилтън не му е известно за негрите албиноси които бягат в европа или америка с една дума където са белите държави . В Родината си АФРИКА те са дискреминирани или убивани.Същто в много черни държави в Африка там белият човек трябва да е с черна охрана иначе също ще бъде убит.Но за това никой не пише нищто.Единственно може да се види и чуе по документалните филми за Африка.И още нещо не съм дискриминатор но черните не обичат много да работят тежко.Бил съм в Испания 2 години там бях видял само един негър да работи в строителството .Все по леките работи търсеха по фабрики нещо да метът и т.н.В израел същтата работа там пък нито един не видях в строителството а Италия Германия същто.На полето да събират реколтата в запъднаЕ вропа Не видях никъде Африканци а ги има навсякъде по Европа.До сега аз не съм прочел никъде че НЕГЪР ДА Е СЪЗДАЛ НЕЩТО ИЛИ ОТКРИЛ да е дал на светът освен ако не е метис.

Образовани негри под път и над път

Едно негърче се боядисало бяло. Върнало се в къщи. Като го видяла майка му, веднага скочила: - Ти на бял ли ще ми се правиш? - дръпнала му един здрав пердах. След малко баща му: - Ти на бял ли ми се правиш? - спукал го от бой. Излезнало на улицата, там неговата банда, без да го пита и тя го спукала от бой. Седнало негърчето на една пейка и си казало: - Ей, от 15 мин. съм бял и вече мразя негрите!

Съгласна с целия ти коментар с изключение на последното изречение. Пример: Катрин Джонсън, първата афро жена с 35 годишна кариера като учен в НАСА. Има и филм за нея интересен, който се интересува. Има и други като нея.

Хамилтън е голям спортист, но въпросът, е че както други известни спортисти е марионетка за политически игри. Есълстоун е един от хората, може би най-важният, които развиха и популяризираха Ф1.

Поредния досаден мангасар! Самият той е пример, че никой не го е спрял да направи карера за това че е черен, когато проявиш качества!

До 1960 г е било СУПЕР за англичаните.. Тия са ползвали негрите като добитък.. След това англичаните напуснали Африка, а негрите в САЩ измислили расизма...Като мъкнеш негъра с верига на врата, няма расизъм и няма крадци. Всичко е добре.

F1 си отива заедно с хората, които я създадоха - като Екълстоун.

Той говори за съвсем друго - да е създател или откривател. Успешната кариера не е нито необходимо нито достатъчно условие за това. Примерите за успешни кариери в най-различни поприща на тъмнокожи с африкански корени са наистина много.

Хайл!

Chefo77

Абсолютно прав е Екълстоун. Няма по-дискриминиращи хора от тези, които се считат за дискриминирани. А негъра е добре да не забравя, че са инвестирани милиарди в развитието на таланта на негър...

Този може само да върти волана ,при това с най бързата кола, нещастник !

Chefo77

Браво! Гледа едно филмче (нелошо, всъщност) и стъпа на него, за да изкажеш колко неща са създали негрите. Сега гледай и "Зелената книга" и се изкажи за най-талантливите класически музиканти :D Хора, изключенията са просто потвърждение на правилото. Все едно да кажеш, че жените са страхотни шофьори, защото има една състезателка... А аз и негър скиор съм виждал ;)

То ти си много вещ и образован, неблагодарник ! Най малкото си показва циганският подъл манталитет, като обижда един възрастен човек, който му е бил шеф. Никакво уважение и благодарност, луди маймуни, мразещи всички бели. Сякаш ние сме им виновни, че са се родили чеенокожи. И пак даден им е шанс. Къде из африканските магистрали щеше да пилотира тоя шибек с Формула 1. Гнусни неблагодарници, които могат само да мразят и да искат. Циганска работа !

Татковото синче хамилтън само показва що за стока са саждите. Нагли, подли и неблагодарни. Някой може ли да каже къде на планетата има държава управлявана от негри, която да е уредена и безопасна? Впрочем защо ли хората с друг цвят на кожата не се оплакват от дискриминация - жълтите например...

Izkukal djadka. Oligo..fren..

И ще го повторя Живях близо 20 години в Африка(Нигерия) Непрекъснато чувах подвиквания от сорта "оибо" което ще рече обидно название към белите - иначе казано "негър" за черните. Другото което мога да кажа е,че бях 10г в северна Нигерия и 8г в южна - в северна Нигерия са предимно мюсюлмани а в южна Нигерия християни.В северна Нигерия месните бяха много по културни и възпитани и толератни към белите отколко в Южна Нигерия

говоря за периода 1976 - 1995г

Това което искам да кажа е че,расизъм има навсякъде - не само от бели към черни а и обратното Та донякъде съм съгласен с Екълстоун. В края на краищата не може да ме накараш насила да харесвам някого,просто трябва да има търпимост и да не се стига до крайности. Като играехме мач на стадиона,половината стадион викаше "оибо" - да си призная изобщо не ми пукаше

Крайно втеме е белите да го пратят в кола на жълтите и да види седма титла през крив макарон. И Ботас ще се справи тази година.

Ние източноевропейците сме си расисти всичките! Откърмени сме с расизма! Това е заради съветското робство! С приемането ни в ЕС обаче започнахме да се оправяме в тази насока! Най-смешното е, че и самите руснаци са адските расисти, а масово живеят по-зле и от черните в Африка и Южна Америка! Изобщо расизма и в двете посоки е гадна работа, напоследък нещо започнаха да се правят на слепи за расизма на черните, което не е добре! Също така жълтите в Азия са адски расисти! За тях ние белите сме по-нисши, а черните просто не ги броят за хора! Странно защо медиите не пишат за китайския и японският расизъм, а само за белият! Расизма си е расизъм и в двете посоки! Изобщо всички тези събития с този убит наркоман вече започнаха да придобиват комичен оттенък!

Az v Cameroon trqbvashe da bada vinagi s ohrana. Inache si do parvata presechka.

Хамилтън не е чернокож, а мелез. И да, подобно на педерастите се има за репресиран докато целият свят се опитва да приема различните. Лошото е, че те (гейовете и хората с тъмен цвят на кожата) ни отвърнат адекватно на това. Вместо да поемат ръката която им се подава те започват да репресират останалите с различността си. Както в БГ. Ако си циганин имаш права. Ако си българин - само задължения.

Бърни е абсолютно прав. От опит...

Съгласен с "оибо "!!!!!

50 години всички играха по свирката на Левски и Цска сега се намери някой да им се опрени веднага ревнаха.

виж си минусите и вземи някакви мерки! Явно Бърни не е изкукалия дори да е на 90+ години

Kenn1111

Негърчето много на сериозно се взема.

Само да припомним : Робството са го практикували в Африка доста преди белите да се включат в алъш-вериша...Та така - по-зелените са продавали като добитък, хора от тяхната боя , но това не е расизъм...

Защото са интелигентни и работливи.

Като гледаш филма ще решиш, че тя е пратила човек на луната, но не. Това е просто художествено произведение. Прочети истинските истории. Това са просто научни работници, които са ухажвани, защото са единствените афроамериканци измежду хиляди други.

Само да припомним и друго . Преди 15г въпросният състезател би целунал задника , а и други части от анатомията на този невеж и необразован , само и само да бъде лансиран , като топ пилот . Между другото дядо Бърни има не малко заслуги за успешната кариера на Люис Хамилтън . Успехите си това момче дължи , колкото на Рон Денис , толкова и на Екълстоун. Ти постигни една четвърт от това , което е Бърни пък тогава му давай оценки.

щеше да е комично ако не беше трагично

Еееее фатмаче, не пропусна да споменеш руснаците. Абе много ги мразиш, да не би някой руснак да те е унижавал? Боля ли? Хахаха, иначе за другото си прав.