Световният шампион Люис Хамилтън не губи много време след коментар от страна на Бърни Екълстоун, свързан с расизма. Бившият шеф на Формула 1 е убеден, че тъмнокожите са по-големи расисти от белите и по този начин провокира светкавична реакция от страна на Хамилтън, който е изключително активен стане ли дума за най-популярната тема в последните месеци.

Шесткратният шампион на F1 заяви, че е "натъжен и разочарован" от думите на Екълстоун и го определи като "невеж и необразован". 35-годишният пилот вярва, че подобни изказвания показват "колко далеч трябва да стигне обществото, преди да се говори за истинско равенство".

"Бърни е извън спорта, а освен това е от друго поколение. Точно това е еднот от нещата, които не са наред. Ако някой, който е бил начело на нашия спорт години наред отказва да разбере дълбоката същност на ежедневните проблеми на тъмнокожите, как можем да очакваме, че тези, които работят за него ще го напрвят?", попита Хамилтън.

От Формула 1 вече се разграничиха от коментарите на Екълстоун и публикуваха съобщение, че не са съгласни с думите му и подобни изказвания нямат място нито в спорта, нито в обществото.

Сегашното ръководство уточни, че 89-годишният милиардер не е свързан по никакъв начин с F1 от януари тази година.