Каква битка! Малкият-голям Шварцман спря Тийм в Париж

Невероятният аржентинец е на първия си полуфинал в "Ролан Гарос'"

Обратно в новината

Коментари - Каква битка! Малкият-голям Шварцман спря Тийм в Париж | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Страхотен мач на супер високо ниво. Накрая Тийм просто бе първият, който сдаде багажа. Но все пак говорим за 5 часа интензивна игра. Не знам как и толкова издържаха.

Играе малкия! Малък голям човек! Де и гришко да играеше така...

Наистина, големи атлети.

Да големи математици

И двамата играха като топ-5 играчи. Гришо също е играл като такъв в някои негови мачове. Десетки са играчите, които са имали единични мачове, в които са успявали да победят някой от тримата най-добри. Гришо е един от тях.

Средно между 8 и 15% от времето се играе тенис. (Според проучване изследвало хиляди професионални мачове) През останалото време тупкат топката, почесват се, седят, лежат, ядат, пърдят, серат, спорят със съдията, чакат хоук ай, взимат таймаути и прочие и прочие. Мисълта ми е - от тия 5 часа, реално не повече от 45 минути е игра, останалото е било едно от гореспоменатите действия.

Според теорията на спорта, човешкият организъм има енергиен запас за 1 час интензивно натоварване. Затова и една нормална тренировка е 90 минути: има загрявка, същинска част, разпускане. Също така според тази теория, няма разлика във функционалните нива на един 35 и един 50 годишен мъж. За жени не се споменава. От което следва, че след около 25 години, ще имаме спортисти на 50 години. Вече е нормално в ММА да играят до 44-45.

Относно Кликьор Димитров: ЛАЙНО, ГОВНО, ИЗПРАЖНЕНИЕ, БЕЗХАРАКТЕРЕН ИЗТЪРСАК, ПОМИЯР, ОТРЕПКА, БОКЛУК.

Голям си , Диего !

Арженинеца няма таланта на Гришо,но хъса му,характера,борбеноста,вярата в себе си са в пъти повече от на нашето момче!За съжаление талантливите хора в повечето случаи са по мързеливи,меки и т.н.

От Григор, с неговата физика и техника, и от Шварцман, с неговия боен дух, става един идеален тенисист.

И аз искам, Григор да е номер 1, ама това, че е бъгнат, не ме кара да го хуля злобно. Ти ако си толкова хъслия, вместо да го хулиш, вземи стани ти номер 1.

Имам съмнеж, че Диего е пипнал "астмата". И че се "лекува", с Надаловото.

Функционалните нива както си се изразил спадат някъде след 28та година средно при трениращите. При другите малко по-рано. После всичко се компенсира от рутина и опит .

Всички играят добре и накрая Джокера побеждава! - по Гари Линекер

А как точно реши, че няма неговия талант? Просто си дрънкате така.... Цял свят признава качествата на Гришо, ама това не значи, че той е най-талантливия в света. Дребничкия Диего е супер подвижен и е много трудно да го изненадаш. Удря чудесно топката. Кое точно не му е талантливо?

Винаги когато някой постигне нещо, ще се намерят "експерти" тук, които да отбележат как Гришо, ако не бил мързелив и не знам си какво още, е можел да постигне много повече. Когато слушах коментарите от мача с Циципас, които не са българи и не са пристрастни, хвалеха надълго качествата на Гришо. В следващия момент започнаха да хвалят Циципас и казаха, че във всяко едно отношение той е с мъничко по-добър от Гришо. И аз съм съгласен с това. Нашият е един от най-добрите, бих казал нивото му е за топ-20 играч. Ама не е единствен и има поне още 10-ина играча, които имат не по-лоши качества от него. Също нещо, което отбелязаха коментаторите, е че Гришо е супер готин като човек и likeable и как никой не би могъл да го мрази. В този момент се замислих как ли биха реагирали, ако някой им прочете какво се пише в родината му!!!!!!!

И да допълня... нима Тийм не е талантлив? Нима не е борбен? Не само е, но качествата му и стила му на игра са сравнително близки до тези на Григор. Е, какво стана? Защо Тийм отпадна тогава? Не е като да игра зле, просто Диего показа хем също толкова висока класа, хем уникална издръжливост. А Тийм минава за един от трите най-добри на клей. Ама едва ли в Австрия сега сънародниците му се скъсват да го плюят!